Het in 2012 opgerichte Fastned beschikt inmiddels over 91 snellaadstations waarvan 80 in ons land en 11 in Duitsland. Het eerste station in Groot-Brittannië staat op het punt geopend te worden terwijl er uitbreidingsplannen zijn voor België, Frankrijk en in Zwitserland waar het net een concessie heeft verkregen. Het bedrijf draaide daarmee in het eerste kwartaal een omzet van 844.000 euro, 236 procent meer dan een jaar eerder. Fastned zegt inmiddels over 22.700 vaste klanten te beschikken die in maart goed waren voor 36.700 laadsessies.

‘’Fastned gelooft dat het een unieke positie heeft om te profiteren van de mega-trend naar volledige elektrificatie van mobiliteit, gesteund door gunstig overheidsbeleid in de vorm van regelgeving en incentives, meer aanbod van FEV’s als gevolg van grote investeringen in puur elektrische auto’s door autofabrikanten, ontwikkelingen in de batterijtechnologie in combinatie met dalende batterijprijzen, toenemende consumentenvoorkeur om FEV’s te rijden en toenemende laadsnelheid in combinatie met snellaadinfrastructuur,’’ luidt de opsomming in de aankondiging van de beursgang.

CEO Michiel Langezaal: “Fastned is een hard groeiend snellaadbedrijf in Europa. Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen. Snellaadstations zijn belangrijke infrastructuur die tijdig kan opschalen om tegemoet te komen aan de rap groeiende vraag naar laadinfrastructuur. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit.”