Spyker kan huur opslagloods niet meer betalen

Sportwagenfabrikant Spyker kan de huur van een opslagloods in Zeewolde niet meer betalen.

Spyker kan huur opslagloods niet meer betalen

De eigenaar van het pand heeft daarom een kort geding aangespannen om het huurcontract op te zeggen, meldt Omroep Flevoland. Spyker, dat in Zeewolde is opgericht, heeft onder leiding van Victor Muller roerige tijden achter de rug. Muller kocht jaren geleden het zieltogende Saab, voegde dat samen met Spyker maar liet dat uiteindelijk op de klippen lopen. Spyker zelf werd in 2014 eerst failliet verklaard maar wist dat later toch weer ongedaan gemaakt te krijgen.

Op papier is Spyker inmiddels gevestigd in Engeland, maar in Zeewolde staan nog steeds de meeste spullen, aldus de regionale omroep. Het huidige pand wordt sinds april 2017 gehuurd maar is een ander gebouw dan de locatie waar Spyker jarenlang auto’s produceerde. Voor dat huurpand wordt echter regelmatig de huur niet overgemaakt, ‘niet uit onwil maar uit onmacht’, aldus de advocaat van Spyker. Uiteindelijk kwamen partijen voor de rechtbank toch weer tot een akkoord maar uiterlijk 31 oktober moet het gebouw toch leeg worden opgeleverd.

Spyker kan huur opslagloods niet meer betalen - Automobielmanagement.nl

Spyker kan huur opslagloods niet meer betalen

Sportwagenfabrikant Spyker kan de huur van een opslagloods in Zeewolde niet meer betalen.

Spyker kan huur opslagloods niet meer betalen

De eigenaar van het pand heeft daarom een kort geding aangespannen om het huurcontract op te zeggen, meldt Omroep Flevoland. Spyker, dat in Zeewolde is opgericht, heeft onder leiding van Victor Muller roerige tijden achter de rug. Muller kocht jaren geleden het zieltogende Saab, voegde dat samen met Spyker maar liet dat uiteindelijk op de klippen lopen. Spyker zelf werd in 2014 eerst failliet verklaard maar wist dat later toch weer ongedaan gemaakt te krijgen.

Op papier is Spyker inmiddels gevestigd in Engeland, maar in Zeewolde staan nog steeds de meeste spullen, aldus de regionale omroep. Het huidige pand wordt sinds april 2017 gehuurd maar is een ander gebouw dan de locatie waar Spyker jarenlang auto’s produceerde. Voor dat huurpand wordt echter regelmatig de huur niet overgemaakt, ‘niet uit onwil maar uit onmacht’, aldus de advocaat van Spyker. Uiteindelijk kwamen partijen voor de rechtbank toch weer tot een akkoord maar uiterlijk 31 oktober moet het gebouw toch leeg worden opgeleverd.