Automotions neemt afscheid van de merkclusters Ford en Opel. Ook de bedrijven ZuidWest Lease, Automotions Lease, Kyoto Lease en Automotions Rent gaan verder onder de vlag van Van Mossel. De aan Automotions gelieerde Autoschadeteam vestigingen die vallen onder Baarends Autoschade Holding worden ook overgedragen. Met de overname neemt Van Mossel al het personeel over dat voor deze bedrijven werkzaam is.

Automotions is in Zuidwest Nederland al jaren één van de grootste mobiliteitsaanbieders. Vanaf 2007 breidde Automotions het verzorgingsgebied uit door overnames van diverse Mercedes-Benz, Peugeot en Ford dealerbedrijven. De eigen leasemaatschappij ZuidWest Lease groeide hierin mee. Ook Autoschadeteam maakte in deze tijd een flinke groeispurt door. “De groei en ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben stuk voor stuk geresulteerd in solide bedrijven. Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen de automotive industrie die ons deze overname hebben doen besluiten”, aldus Lennard van Oeveren van Automotions Groep. “De merken Ford en Opel, maar ook de leasebedrijven hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Van Mossel zien we de toekomst voor de overgenomen merken dan ook vol vertrouwen tegemoet. Na de overname zullen we ons volledig focussen op de verdere groei en professionalisering van Peugeot, Mercedes-Benz en smart.”

Strategie Van Mossel

Medio juli beogen de partijen de transactie af te ronden. Het betreft een netwerk van zes schadeherstelbedrijven (inclusief twee 50% belangen), zes dealerbedrijven voor verkoop en onderhoud van de merken Opel en Ford, de leasebedrijven die vallen onder de ZuidWest Lease Groep en Automotions Rent.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep: “Door deze toevoeging aan onze familie, willen we de kracht en de potentie die in de bedrijven zit opnieuw de juiste voedingsbodem bieden. Met alle andere bedrijven die binnen onze groep vallen, kunnen we de huidige Automotions klantenkring alsook de medewerkers een sterk concept bieden. Onze strategie is er op gericht om in elke strategische plaats vertegenwoordigd te zijn. Deze overname betekent voor ons een belangrijke aanvulling hierop.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding