Volgens voorzitter Koos Burgman zijn er ruim 10.000 mensen die hun auto geleverd willen krijgen voor de jaarwisseling. De belangenvereniging krijgt daarover veel vragen bij haar helpdesk.

Nu geldt een bijtelling op zakelijke elektrische auto’s van 4 procent, maar die wordt in 2020 verhoogd tot 8 procent. Dat scheelt in de portemonnee van de automobilist duizenden euro’s, aldus Burgman.

Hyundai, dat met de Kona en Ioniq populaire elektrische middenklassers maakt, bevestigt ‘ontzettend veel vragen’ te krijgen over het vervroegen van bestellingen voor volgend jaar. Door praktische beperkingen is dat echter niet mogelijk, laat een woordvoerder weten.

Het steekt de Vereniging Elektrisch Rijden dat de tariefsverhoging, die eigenlijk in 2021 zou ingaan, door de overheid wordt vervroegd. De organisatie vreest dat daardoor minder mensen voor een stekkerauto kiezen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding