Door de combinatie van MG’s rijke automobielhistorie en de laatste state-of-the-art Europese engineering met moderne EV-technologie is er een nieuwe generatie MG ontwikkeld. De MG ZS EV, een SUV, is nog dit jaar uit voorraad leverbaar. De auto is online te bestellen en niet via traditionele autodealers. Om de MG te kunnen zien en proefrijden wordt samengewerkt met verschillende lokale distributeurs in de verschillende landen. 

Pieter Gabriëls, vice president SAIC Motor Europe: “We waren bijna vijftien jaar afwezig op het Europese vasteland. Toen het team de nieuwe MG-distributiestrategie voor Europa ontwikkelde, wilden we een antwoord bieden op het veranderende consumentengedrag. De manier waarop consumenten koopbesluiten nemen is het afgelopen decennium door de digitalisering in rap tempo veranderd.”

Gabriëls vervolgt: “Online is het meest gebruikte informatiekanaal en zal ook de plek worden als het gaat om organiseren van je mobiliteit, op wat voor manier dan ook. We realiseren ons dat onze online verkoopstrategie als zeer disruptief kan worden gezien, maar het huidige consumentengedrag laat duidelijk zien dat er een sterke behoefte is aan een aantrekkelijke digital brand experience. En dat is precies wat we beogen met de lancering van de nieuwe MG in Europa.”

Over SAIC Motor Corporation Limited

Sinds 2007 is MG een van de automerken van het in Shanghai gevestigde bedrijf SAIC Motor. Het produceert jaarlijks meer dan 7 miljoen auto’s, waarmee het de nr. 7-autofabrikant ter wereld is. SAIC’s gelieerde voertuigbedrijven omvatten (onder andere) MG, MAXUS, SAIC Volkswagen en SAIC-GM.

https://www.youtube.com/watch?v=oPVCO1C3whk&feature=youtu.be

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding