Dat meldt de Bovag op haar website. Hij deed zich voor als een medewerker van een bestaand autobedrijf, vroeg mensen om een aanbetaling te doen op een occasion en liet vervolgens niets meer van zich horen. Het contact verliep uitsluitend via WhatsApp.

In deze zaak zijn 25 aangiften gedaan waarvan vier van autobedrijven. De politie zet ook na de aanhouding het onderzoek voort, onder andere bij autobedrijven op verschillende locaties in Nederland die allemaal slachtoffer zijn geworden van dit soort praktijken. De politie waarschuwt consumenten en bedrijven voor dit soort oplichting.

Daarnaast heeft de branche-organisatie opnieuw het signaal binnengekregen dat ‘de autoverduisteraar’ weer actief is in Nederland. Recent sloeg hij toe in Oss. De man gaat bij autobedrijven langs om een auto uit te zoeken, omdat hij zijn eigen auto verkocht heeft of omdat deze total loss is. Hij wil een proefrit maken en brengt de auto niet terug. Óf hij kiest een auto en wil tussentijds een voorloopauto, maar hij brengt deze niet terug en komt de nieuwe auto niet betalen of ophalen. Deze man is al eerder actief geweest in Brabant, Flevoland, Friesland, Overijssel, Limburg en Utrecht. Een signalement vindt u hier.