De eerste staking vindt woensdag plaats bij bedrijven in Zeeland. Op 13 september staat een landelijke staking gepland, meldt vakbond FNV.

De cao metaal en techniek geldt voor ruim 300.000 medewerkers uit de installatiebranche, isolatie, metaalbewerking, carrosserie en goud- en zilvernijverheid. Vakbonden FNV en CNV eisen een loonsverhoging voor personeel van 5 procent. Ook moet er een betere balans komen tussen werk en privé en moeten de zogeheten jeugdschalen worden afgeschaft. Verder willen de bonden dat niet wordt getornd aan pensioenregelingen.

Leden van FNV en CNV leggen woensdag 24 uur het werk neer bij onder andere Engie, TMS, Spie, CroonWolter&Dros en Euro-Mit Staal. De bonden houden rekening met een paar honderd Zeeuwse metaalstakers. “Genoeg om de bedrijven pijn te doen”, aldus FNV-bestuurder Marry van der Stel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding