Sator en grossiers voortaan verder als Fource

Sator Holding, haar grossiersbedrijven en stafafdelingen gaan verder als Fource. Het betreft de ondernemingen Sator Holding, Sator Central Services, AOC, APS, GHS, Heijl, PrimaParts, Rijsbergen en Veam.

Vanaf 16 vandaag gaan de marktpartijen samen verder onder een nieuwe naam. Tijdens de Automotive Expo in Eindhoven wordt de nieuwe naam bekend gemaakt in de markt.

Vier divisies

In de afgelopen jaren is het assortiment meer op elkaar afgestemd, evenals de uitstraling van de grossiers en hun bestelsystemen. Nu is het tijd voor de volgende stap: de grossiersbedrijven, Sator Holding, Sator Central Services, Fource logistics (AP-Logistics) en Fource automotive source treden naar buiten als één bedrijf. Ze gaan verder als Fource, onderverdeeld in vier divisies:

  • Fource automotive – de grossier en de partner voor het autobedrijf
  • Fource automotive source – de bron voor de onafhankelijke grossier
  • Fource logistics – de logistieke kracht achter de andere Fource bedrijven
  • Fource services – de backbone van de organisatie (product management, finance, marketing & communicatie)

“Wij willen ons hiermee nog meer focussen op waar het echt om gaat: de klant helpen met zijn bedrijf, als partner voor nu en in de toekomst”, aldus Johan van der Hoeven, director Sales. “Dit doen wij bovendien met ons belangrijkste gereedschap, namelijk onze medewerkers. Met hen hebben wij de slagkracht van een marktleider, maar dan met de persoonlijke aandacht van de vertrouwde lokale grossier.”

Niet alles wordt Fource

In 2014 begon Sator Holding, welke zelf in 2013 werd overgenomen door LKQ, met een consolidatie van de Nederlandse markt. GHS (Heuts en Slager), PrimaParts, Rijsbergen en Veam voegden zich bij Sator. In datzelfde jaar ontstond Fource automotive source uit Van Heck & Co, Havam Automotive, Kühne Automotive en Harrems Tools. Later volgden nog meer grossiers, zoals AOC, APS en Heijl.

De naamswijziging naar Fource geldt alleen voor de bedrijven die automaterialen verhandelen. Automotive Academy, IPAR, Heuts.nl, Van Esch, Car-Systems en MPM Oil Company, waarvan de laatste twee direct onderdeel van LKQ zijn, blijven werken onder eigen naam en uitstraling. Ook marketing-concepten als Toolspecial, Universal Parts mijngrossier.nl, PartsNet en AutoTools blijven onveranderd.

Sator en grossiers voortaan verder als Fource - Automobielmanagement.nl

Sator en grossiers voortaan verder als Fource

Sator Holding, haar grossiersbedrijven en stafafdelingen gaan verder als Fource. Het betreft de ondernemingen Sator Holding, Sator Central Services, AOC, APS, GHS, Heijl, PrimaParts, Rijsbergen en Veam.

Vanaf 16 vandaag gaan de marktpartijen samen verder onder een nieuwe naam. Tijdens de Automotive Expo in Eindhoven wordt de nieuwe naam bekend gemaakt in de markt.

Vier divisies

In de afgelopen jaren is het assortiment meer op elkaar afgestemd, evenals de uitstraling van de grossiers en hun bestelsystemen. Nu is het tijd voor de volgende stap: de grossiersbedrijven, Sator Holding, Sator Central Services, Fource logistics (AP-Logistics) en Fource automotive source treden naar buiten als één bedrijf. Ze gaan verder als Fource, onderverdeeld in vier divisies:

  • Fource automotive – de grossier en de partner voor het autobedrijf
  • Fource automotive source – de bron voor de onafhankelijke grossier
  • Fource logistics – de logistieke kracht achter de andere Fource bedrijven
  • Fource services – de backbone van de organisatie (product management, finance, marketing & communicatie)

“Wij willen ons hiermee nog meer focussen op waar het echt om gaat: de klant helpen met zijn bedrijf, als partner voor nu en in de toekomst”, aldus Johan van der Hoeven, director Sales. “Dit doen wij bovendien met ons belangrijkste gereedschap, namelijk onze medewerkers. Met hen hebben wij de slagkracht van een marktleider, maar dan met de persoonlijke aandacht van de vertrouwde lokale grossier.”

Niet alles wordt Fource

In 2014 begon Sator Holding, welke zelf in 2013 werd overgenomen door LKQ, met een consolidatie van de Nederlandse markt. GHS (Heuts en Slager), PrimaParts, Rijsbergen en Veam voegden zich bij Sator. In datzelfde jaar ontstond Fource automotive source uit Van Heck & Co, Havam Automotive, Kühne Automotive en Harrems Tools. Later volgden nog meer grossiers, zoals AOC, APS en Heijl.

De naamswijziging naar Fource geldt alleen voor de bedrijven die automaterialen verhandelen. Automotive Academy, IPAR, Heuts.nl, Van Esch, Car-Systems en MPM Oil Company, waarvan de laatste twee direct onderdeel van LKQ zijn, blijven werken onder eigen naam en uitstraling. Ook marketing-concepten als Toolspecial, Universal Parts mijngrossier.nl, PartsNet en AutoTools blijven onveranderd.