De financiële positie van het CBR wordt nijpend als de dienst – zoals de Tweede Kamer wil – een ruimhartiger compensatie gaat betalen aan de vele duizenden gedupeerde klanten, zeggen meerdere bronnen. Verliezen worden de komende jaren verhaald op het eigen vermogen, waardoor dat “onder de afgesproken ondergrens van 7,5 miljoen euro komt”, schrijft directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing in een bericht aan werknemers. De totale uit te keren compensatie is lastig te voorspellen, schrijft de minister. Maar een grove inschatting laat zien dat er tussen de 5 en 10 miljoen euro moet worden uitbetaald. Het CBR kampt niet alleen met oplopende wachttijden. De chaos is onder meer te wijten aan ict-problemen en een tekort aan keuringsartsen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding