Dat meldde het beursgenoteerde bedrijf op een analistendag in Londen. De groei is vooral te danken aan hogere volumes bij de in de afgelopen jaren afgesloten kaderovereenkomsten. Ook weet Alfen nieuwe klanten binnen te halen, mede door verdere internationalisatie. In dat kader is het verkoopteam in Noorwegen, de Europese koploper voor EV’s, en in Duitsland en Groot-Brittannië verder versterkt. Alfen is daarnaast ook begonnen met een nieuwe productielijn voor laadpalen waardoor de output verder opgevoerd kan worden.

De in Almere gevestigde onderneming heeft in het eerste halfjaar een omzet gedraaid van 61,6 miljoen euro waarvan 9,7 miljoen uit EV-laadapparatuur. In het derde kwartaal is weer een omzetgroei gerealiseerd van 29 procent waarbij de omzet in de EV-business ruim verdubbelde. Voor heel 2019 gaat het bedrijf uit van een omzet van 135 tot 145 miljoen euro.