Koper Mercedes moet langer wachten op aflevering auto

Kopers van een nieuwe Mercedes-Benz moeten langer wachten op hun auto. “De omschakeling van de productie op een nieuw SUV-platform en de gelijktijdige introductie van de GLE in meerdere markten wereldwijd, hebben aanzienlijke uitdagingen met zich meegebracht.”

Koper Mercedes moet langer wachten op aflevering auto

“Als gevolg hiervan moeten sommige klanten, ook in Nederland, langer dan voorzien op hun voertuig wachten. Daimler doet er alles aan om de nieuwe voertuigen zo snel mogelijk te kunnen uitleveren,” laat Lydia Altena, woordvoerder van Daimler in Nederland, in een reactie aan Automobiel Management weten.

Onder Duitse dealers van Mercedes-Benz is ook onrust ontstaan over problemen rond de aflevering van nieuwe auto’s. Daar klaagt de dealervereniging Verbands der Mercedes-Benz-Vertreter (VMB) over vertragingen en andere problemen die veroorzaakt zouden zijn door de bij Daimler aangekondigde bezuinigingsrondes. De VMB vindt dat de autofabrikant de gevolgen daarvan deels afwentelt op de dealers. In Nederland is echter niets bekend over lever- of andere problemen door die bezuinigingen, benadrukt Altena.

Koper Mercedes moet langer wachten op aflevering auto - Automobielmanagement.nl

Koper Mercedes moet langer wachten op aflevering auto

Kopers van een nieuwe Mercedes-Benz moeten langer wachten op hun auto. “De omschakeling van de productie op een nieuw SUV-platform en de gelijktijdige introductie van de GLE in meerdere markten wereldwijd, hebben aanzienlijke uitdagingen met zich meegebracht.”

Koper Mercedes moet langer wachten op aflevering auto

“Als gevolg hiervan moeten sommige klanten, ook in Nederland, langer dan voorzien op hun voertuig wachten. Daimler doet er alles aan om de nieuwe voertuigen zo snel mogelijk te kunnen uitleveren,” laat Lydia Altena, woordvoerder van Daimler in Nederland, in een reactie aan Automobiel Management weten.

Onder Duitse dealers van Mercedes-Benz is ook onrust ontstaan over problemen rond de aflevering van nieuwe auto’s. Daar klaagt de dealervereniging Verbands der Mercedes-Benz-Vertreter (VMB) over vertragingen en andere problemen die veroorzaakt zouden zijn door de bij Daimler aangekondigde bezuinigingsrondes. De VMB vindt dat de autofabrikant de gevolgen daarvan deels afwentelt op de dealers. In Nederland is echter niets bekend over lever- of andere problemen door die bezuinigingen, benadrukt Altena.