IDF/ImaWeb Group is geen onbekende van ITmotive. Sinds de oprichting in 2007 betrekt ITmotive I’Car DMS in de Benelux van deze organisatie. Hiermee is deze speler één van de grootste ontwikkelaars in Europa van oplossingen op het vlak van dealer management systems (DMS) en customer relationship management (CRM) voor de automotive. Door de lange relatie die deze partijen al met elkaar hebben, is IDF/ImaWeb Group goed bekend met de klanten van ITmotive en hun wensen.

Meerdere voordelen

De overname door IDF/ImaWeb Group van ITmotive, en feitelijk dus door Providence Equity, biedt meerdere voordelen. Ten eerste profiteert ITmotive, en vooral dus ook haar klanten, van de brede expertise en meerdere producten die IDF/ImaWeb Group biedt binnen de automotive. Met het voordeel van een groter team en een sterkere financiële basis, naast de expertise van de Group, is ITmotive ervan overtuigd dat zij door deze combinatie uitgroeit tot een nóg robuustere speler in de altijd beweeglijke automotive. Op haar beurt kan ITmotive de Group ondersteunen in haar ambitie Europees marktleider te worden als innovatieve DMS/CRM provider.

Geen veranderingen in de dagelijkse operatie

Voor de klanten van ITmotive zal er in de dagelijkse operatie vooralsnog niets veranderen. Alle lopende afspraken, contracten en serviceondersteuning worden gecontinueerd vanuit het voor klanten vertrouwde team. Eveneens blijf Oscar Derksen, oprichter en CEO van ITmotive, aan als directeur in de rol die klanten van hem gewend zijn.

Derksen laat in een reactie weten dat de overname ‘de aantrekkelijkheid toont van het bedrijf’. Hij is ervan overtuigd dat deze nieuwe combinatie een robuustere speler zal zijn in deze snelgroeiende en veranderende markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding