Bijna één op drie huishoudens zonder auto

Bijna één op de drie Nederlandse huishoudens bezit geen eigen auto. Bijna de helft van de huishoudens heeft één auto terwijl 19 procent, ofwel één op de vijf huishoudens, twee auto’s op zijn/haar naam heeft staan en vier procent zelfs drie auto’s in bezit heeft.

Die gegevens staan in een uitgebreid cijferrapport van de Europese autokoepel Acea. Nederlanders rijden gemiddeld 13.000 kilometer per jaar terwijl dat bij de Belgen op 14.800 kilometer en bij de Fransen op 11.900 kilometer ligt. In het Nederlandse wagenpark zit dan wel een groot verschil tussen diesels die gemiddeld 23.200 kilometer afleggen en benzine-auto’s die niet verder komen dan 10.500 kilometer. Cijfers voor grote landen als Duitsland en Groot-Brittannië heeft Acea op dit gebied echter niet.

Miljoen bestelwagens

Ons land telde verder begin dit jaar bijna een miljoen bestelwagens tot 3,5 ton. Dat waren er ook 110.000 meer dan vijf jaar eerder. Nederland zit hier ruim onder de grote Europese landen maar staat na Portugal wel op de tweede plaats in het klassement van de kleinere landen. België komt niet verder dan 770.000 van die bestelwagens. Zoals eerder gemeld is het Nederlandse wagenpark wat personenauto’s betreft gemiddeld 10,6 jaar oud. In Duitsland ligt dat op 9,5 jaar, de Britten rijden met hun vele zakenauto’s in een gemiddeld acht jaar oude auto terwijl aan de andere kant auto’s in Estland en in Roemenië vaak meer dan 16 jaar oud zijn.

Bijna één op drie huishoudens zonder auto - Automobielmanagement.nl

Bijna één op drie huishoudens zonder auto

Bijna één op de drie Nederlandse huishoudens bezit geen eigen auto. Bijna de helft van de huishoudens heeft één auto terwijl 19 procent, ofwel één op de vijf huishoudens, twee auto’s op zijn/haar naam heeft staan en vier procent zelfs drie auto’s in bezit heeft.

Die gegevens staan in een uitgebreid cijferrapport van de Europese autokoepel Acea. Nederlanders rijden gemiddeld 13.000 kilometer per jaar terwijl dat bij de Belgen op 14.800 kilometer en bij de Fransen op 11.900 kilometer ligt. In het Nederlandse wagenpark zit dan wel een groot verschil tussen diesels die gemiddeld 23.200 kilometer afleggen en benzine-auto’s die niet verder komen dan 10.500 kilometer. Cijfers voor grote landen als Duitsland en Groot-Brittannië heeft Acea op dit gebied echter niet.

Miljoen bestelwagens

Ons land telde verder begin dit jaar bijna een miljoen bestelwagens tot 3,5 ton. Dat waren er ook 110.000 meer dan vijf jaar eerder. Nederland zit hier ruim onder de grote Europese landen maar staat na Portugal wel op de tweede plaats in het klassement van de kleinere landen. België komt niet verder dan 770.000 van die bestelwagens. Zoals eerder gemeld is het Nederlandse wagenpark wat personenauto’s betreft gemiddeld 10,6 jaar oud. In Duitsland ligt dat op 9,5 jaar, de Britten rijden met hun vele zakenauto’s in een gemiddeld acht jaar oude auto terwijl aan de andere kant auto’s in Estland en in Roemenië vaak meer dan 16 jaar oud zijn.