Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group

PartsPoint Group heet per 1 januari 2020 Alliance Automotive Group Benelux. Het bedrijf noemt het ‘een logische stap nu de onderneming uit Ede sinds 2019 onderdeel uitmaakt van Alliance Automotive Group’.

Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group

Die groep maakt op haar beurt weer onderdeel uit van het Amerikaanse Genuine Parts Company, ‘s werelds grootste automotive onderdelendistributeur.

Volgende groeifase

Cor Baltus, CEO van de Benelux groep is ervan overtuigd ‘dat de synergie van het merk en het netwerk ten goede zullen komen aan de dienstverlening richting grossier en autobedrijf’. Baltus: “Van de buitenkant lijkt een nieuwe naam wellicht niet zo spannend, maar voor ons zit er veel meer achter. Omdat we nu deel uitmaken van één van de leidende en meest ambitieuze aftermarket-groepen van Europa, kunnen we meer en sneller inzetten op een betere IT-structuur en beschikbaarheid. Dat gaat het Nederlandse en Belgische autobedrijf zeker merken. We zijn klaar voor de volgende groeifase en daar profiteren leveranciers en medewerkers ook volop van. Maar bovenal onze klanten. Een naam is maar een naam, het gaat om wat erachter schuilt.”

Omzet verdrievoudigd

De keuze voor de PartsPoint Group als basis voor de nieuwe Benelux-tak binnen de Alliance Automotive Group is geen onlogische. In de afgelopen vijf jaren zag PartsPoint haar omzet door autonome groei én overnames verdrievoudigen naar ca. € 300 miljoen. Aan ambitie geen gebrek bij Cor Baltus en zijn managementteam dat voltallig is aangebleven en de schouders onder de ambitieuze groeiplannen zet. Samen met de ruim 1.700 medewerkers die Alliance Automotive Group Benelux telt, wordt vanuit Ede gewerkt aan het netwerk, de voorraden, de catalogus, het assortiment, marketing en garageconcepten.

Alliance Automotive Group Benelux is de officiële nieuwe benaming op groepsniveau. De huidige werkmaatschappij PartsPoint Services wordt Alliance Automotive Services. De werkmaatschappij Alliance Automotive Trading bedient vanuit het distributiecentrum in Ede de zes regionale depots en ruim 60 onafhankelijke grossiers in Nederland. Over het netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko geeft Cor Baltus aan: “We nemen elke stap zeer weloverwogen. Ook wat onze eigen vestigingen betreft. Die houden hun eigen naam.”

Over Alliance Automotive Group

Alliance Automotive Group is een distributeur van personenauto- en bestelwagenonderdelen voor de onafhankelijke Europese aftermarket. De groep bedient ongeveer 40.000 garages met ruim 100.000 verschillende onderdelen voor onderhoud en reparatie via een netwerk van meer dan 300 vestigingen in eigendom en via circa 1.800 vestigingen van verbonden partners.

Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group - Automobielmanagement.nl

Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group

PartsPoint Group heet per 1 januari 2020 Alliance Automotive Group Benelux. Het bedrijf noemt het ‘een logische stap nu de onderneming uit Ede sinds 2019 onderdeel uitmaakt van Alliance Automotive Group’.

Alliance Automotive Group Benelux nieuwe naam PartsPoint Group

Die groep maakt op haar beurt weer onderdeel uit van het Amerikaanse Genuine Parts Company, ‘s werelds grootste automotive onderdelendistributeur.

Volgende groeifase

Cor Baltus, CEO van de Benelux groep is ervan overtuigd ‘dat de synergie van het merk en het netwerk ten goede zullen komen aan de dienstverlening richting grossier en autobedrijf’. Baltus: “Van de buitenkant lijkt een nieuwe naam wellicht niet zo spannend, maar voor ons zit er veel meer achter. Omdat we nu deel uitmaken van één van de leidende en meest ambitieuze aftermarket-groepen van Europa, kunnen we meer en sneller inzetten op een betere IT-structuur en beschikbaarheid. Dat gaat het Nederlandse en Belgische autobedrijf zeker merken. We zijn klaar voor de volgende groeifase en daar profiteren leveranciers en medewerkers ook volop van. Maar bovenal onze klanten. Een naam is maar een naam, het gaat om wat erachter schuilt.”

Omzet verdrievoudigd

De keuze voor de PartsPoint Group als basis voor de nieuwe Benelux-tak binnen de Alliance Automotive Group is geen onlogische. In de afgelopen vijf jaren zag PartsPoint haar omzet door autonome groei én overnames verdrievoudigen naar ca. € 300 miljoen. Aan ambitie geen gebrek bij Cor Baltus en zijn managementteam dat voltallig is aangebleven en de schouders onder de ambitieuze groeiplannen zet. Samen met de ruim 1.700 medewerkers die Alliance Automotive Group Benelux telt, wordt vanuit Ede gewerkt aan het netwerk, de voorraden, de catalogus, het assortiment, marketing en garageconcepten.

Alliance Automotive Group Benelux is de officiële nieuwe benaming op groepsniveau. De huidige werkmaatschappij PartsPoint Services wordt Alliance Automotive Services. De werkmaatschappij Alliance Automotive Trading bedient vanuit het distributiecentrum in Ede de zes regionale depots en ruim 60 onafhankelijke grossiers in Nederland. Over het netwerk van 150 eigen vestigingen onder de formules Brezan, Staadegaard-TC en Dabeko geeft Cor Baltus aan: “We nemen elke stap zeer weloverwogen. Ook wat onze eigen vestigingen betreft. Die houden hun eigen naam.”

Over Alliance Automotive Group

Alliance Automotive Group is een distributeur van personenauto- en bestelwagenonderdelen voor de onafhankelijke Europese aftermarket. De groep bedient ongeveer 40.000 garages met ruim 100.000 verschillende onderdelen voor onderhoud en reparatie via een netwerk van meer dan 300 vestigingen in eigendom en via circa 1.800 vestigingen van verbonden partners.