ACM waarschuwt exploitanten laadpalen

Exploitanten van laadpaalstations moeten de prijs voor het gebruik van openbare laadpalen duidelijker maken. Daarvoor pleit de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens de toezichthouder moeten consumenten vooraf een “weloverwogen beslissing” kunnen nemen. De ACM gaat de sector ook nadrukkelijk in de gaten houden.

ACM waarschuwt exploitanten laadpalen

Transparante prijzen zijn volgens de ACM een consumentenrecht en in dit geval ook belangrijk voor de energietransitie. De toezichthouder neemt dit recht zeer serieus en verwijst ook naar eerdere boetes die het uitdeelde aan telecombedrijven.

De prijzen van elektrisch laden verschillen per stad en provincie, maar ook gedurende de dag. De ACM verwacht volgens de krant dat onduidelijke tarieven een probleem worden nu ook consumenten op grote schaal elektrische auto’s gaan rijden. In Nederland rijden nu 85.000 elektrische voertuigen. Komend jaar zullen er nog eens 42.500 bijkomen, verwachten brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG. Naar aanleiding van onderzoek van NRC heeft de toezichthouder al gesprekken gevoerd met de branche.

ACM waarschuwt exploitanten laadpalen - Automobielmanagement.nl

ACM waarschuwt exploitanten laadpalen

Exploitanten van laadpaalstations moeten de prijs voor het gebruik van openbare laadpalen duidelijker maken. Daarvoor pleit de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Volgens de toezichthouder moeten consumenten vooraf een “weloverwogen beslissing” kunnen nemen. De ACM gaat de sector ook nadrukkelijk in de gaten houden.

ACM waarschuwt exploitanten laadpalen

Transparante prijzen zijn volgens de ACM een consumentenrecht en in dit geval ook belangrijk voor de energietransitie. De toezichthouder neemt dit recht zeer serieus en verwijst ook naar eerdere boetes die het uitdeelde aan telecombedrijven.

De prijzen van elektrisch laden verschillen per stad en provincie, maar ook gedurende de dag. De ACM verwacht volgens de krant dat onduidelijke tarieven een probleem worden nu ook consumenten op grote schaal elektrische auto’s gaan rijden. In Nederland rijden nu 85.000 elektrische voertuigen. Komend jaar zullen er nog eens 42.500 bijkomen, verwachten brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG. Naar aanleiding van onderzoek van NRC heeft de toezichthouder al gesprekken gevoerd met de branche.