Transparante prijzen zijn volgens de ACM een consumentenrecht en in dit geval ook belangrijk voor de energietransitie. De toezichthouder neemt dit recht zeer serieus en verwijst ook naar eerdere boetes die het uitdeelde aan telecombedrijven.

De prijzen van elektrisch laden verschillen per stad en provincie, maar ook gedurende de dag. De ACM verwacht volgens de krant dat onduidelijke tarieven een probleem worden nu ook consumenten op grote schaal elektrische auto’s gaan rijden. In Nederland rijden nu 85.000 elektrische voertuigen. Komend jaar zullen er nog eens 42.500 bijkomen, verwachten brancheorganisaties RAI Vereniging en BOVAG. Naar aanleiding van onderzoek van NRC heeft de toezichthouder al gesprekken gevoerd met de branche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding