Snellaadbedrijf Fastned groeit verder door

De bouwer en exploitant van snellaadstations Fastned heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar een omzet gedraaid van 1,7 miljoen euro. Dat is 150 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en ook meer dan de omzet over heel 2018. 

Snellaadbedrijf Fastned groeit verder door

Het beursgenoteerde bedrijf maakt de jaarcijfers pas eind maart bekend. De koers liet na de publicatie van de kwartaalcijfers wel een stijging zien maar staat toch nog een stuk onder het hoogtepunt. Fastned zette in de afgelopen drie maanden 2,932 MWh aan duurzame energie af, een toename met 157 procent. Dat gebeurde tijdens ruim 174.000 laadsessies door 42.805 actieve klanten die na die laadbeurten samen 14,7 miljoen kilometer konden rijden. Volgens Fastned zelf is daarmee 2,3 miljoen kilo aan CO2 vermeden.  

Met de opening van vijf nieuwe stations in ons land staat het totaal hier nu op 114 vestigingen. Daarnaast zijn ook meer en snellere laders toegevoegd aan bestaande locaties om de capaciteit op te voeren. Verder kreeg Fastned onlangs de vergunning voor snellaadstations op nog eens 13 locaties langs de snelwegen in België. Eind december beschikte het bedrijf alles bij elkaar over 259 locaties in Nederland, België, Duitsland en één in Groot-Brittannië, en verder over 147 vergunningen en 138 netwerkaansluitingen. In eerste instantie is het doel een duizendtal snellaadstations in Europa te realiseren.

Opgang aanbieder Alfen

Een andere aanbieder van laadstations en andere energie-oplossingen, Alfen, maakt op de beurs de laatste dagen een ware opgang door. Donderdag kwam er weer een koersstijging van rond de acht procent op de borden waarmee Alfen één van de best presterende fondsen was. Een duidelijke reden voor de koersstijging is er niet maar analisten gaan er van uit dat de ‘boom’ in de verkopen van Tesla Model 3 in de afgelopen weken mogelijk een aanleiding vormt.

Snellaadbedrijf Fastned groeit verder door - Automobielmanagement.nl

Snellaadbedrijf Fastned groeit verder door

De bouwer en exploitant van snellaadstations Fastned heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar een omzet gedraaid van 1,7 miljoen euro. Dat is 150 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en ook meer dan de omzet over heel 2018. 

Snellaadbedrijf Fastned groeit verder door

Het beursgenoteerde bedrijf maakt de jaarcijfers pas eind maart bekend. De koers liet na de publicatie van de kwartaalcijfers wel een stijging zien maar staat toch nog een stuk onder het hoogtepunt. Fastned zette in de afgelopen drie maanden 2,932 MWh aan duurzame energie af, een toename met 157 procent. Dat gebeurde tijdens ruim 174.000 laadsessies door 42.805 actieve klanten die na die laadbeurten samen 14,7 miljoen kilometer konden rijden. Volgens Fastned zelf is daarmee 2,3 miljoen kilo aan CO2 vermeden.  

Met de opening van vijf nieuwe stations in ons land staat het totaal hier nu op 114 vestigingen. Daarnaast zijn ook meer en snellere laders toegevoegd aan bestaande locaties om de capaciteit op te voeren. Verder kreeg Fastned onlangs de vergunning voor snellaadstations op nog eens 13 locaties langs de snelwegen in België. Eind december beschikte het bedrijf alles bij elkaar over 259 locaties in Nederland, België, Duitsland en één in Groot-Brittannië, en verder over 147 vergunningen en 138 netwerkaansluitingen. In eerste instantie is het doel een duizendtal snellaadstations in Europa te realiseren.

Opgang aanbieder Alfen

Een andere aanbieder van laadstations en andere energie-oplossingen, Alfen, maakt op de beurs de laatste dagen een ware opgang door. Donderdag kwam er weer een koersstijging van rond de acht procent op de borden waarmee Alfen één van de best presterende fondsen was. Een duidelijke reden voor de koersstijging is er niet maar analisten gaan er van uit dat de ‘boom’ in de verkopen van Tesla Model 3 in de afgelopen weken mogelijk een aanleiding vormt.