De Consumentenbond trekt samen op met Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES), een andere organisatie die een schadevergoeding voor gedupeerden nastreeft.

Het is hoog tijd dat Volkswagen in Nederland zijn verantwoordelijkheid neemt, vindt de consumentenorganisatie. In Duitsland kwam de autoproducent al een schadevergoeding van 830 miljoen euro overeen voor automobilisten. In de Verenigde Staten betaalde Volkswagen 14,7 miljard dollar aan de getroffen bestuurders. “In Nederland en andere Europese landen hebben de gedupeerden nog geen cent gezien”, aldus directeur Sandra Molenaar van de Consumentenbond.

De Duitse automaker kreeg al eerder een boete van 450.000 euro van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege het dieselschandaal. Dat geld was niet bedoeld om de gedupeerden tegemoet te komen.