VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Het coronavirus zorgt voor een tekort aan kritische onderdelen om bij VDL Nedcar MINI’s en de BMW X1 te blijven produceren. Daarom heeft VDL Groep, in navolging van opdrachtgever BMW Group, besloten om de productie tijdelijk ‘gecontroleerd én verantwoord’ af te bouwen en de productie van de fabriek in Born stil te leggen.

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Op dit moment worden de diverse scenario’s uitgewerkt. Van groot belang is hierbij de goederenstroom van en naar de fabriek te organiseren en de fabriek gecontroleerd af te bouwen. Naar verwachting zal VDL Nedcar na vrijdag 20 maart 2020 de productie voor een periode van omstreeks vier weken niet opstarten. Het idee is om, in overleg met BMW Group, maandag 20 april 2020 de autoproductie te hervatten.

Voor de ongeveer 5.000 medewerkers in Born zal VDL Nedcar een beroep gaan doen op de noodmaatregelen van het kabinet.

Reacties

[…] BMW heeft woensdag al haar Europese fabrieken en één in Zuid-Afrika stopgezet. Dat duurt minstens vier weken, heeft CEO Oliver Zipse meegedeeld. De productie van BMW’s en Mini’s bij VDL Nedcar in Born wordt stilgelegd voor een maand. […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Coronavirus: Volkswagen, DAF, BMW en Daimler sluiten fabrieken op
VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus - Automobielmanagement.nl

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Het coronavirus zorgt voor een tekort aan kritische onderdelen om bij VDL Nedcar MINI’s en de BMW X1 te blijven produceren. Daarom heeft VDL Groep, in navolging van opdrachtgever BMW Group, besloten om de productie tijdelijk ‘gecontroleerd én verantwoord’ af te bouwen en de productie van de fabriek in Born stil te leggen.

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Op dit moment worden de diverse scenario’s uitgewerkt. Van groot belang is hierbij de goederenstroom van en naar de fabriek te organiseren en de fabriek gecontroleerd af te bouwen. Naar verwachting zal VDL Nedcar na vrijdag 20 maart 2020 de productie voor een periode van omstreeks vier weken niet opstarten. Het idee is om, in overleg met BMW Group, maandag 20 april 2020 de autoproductie te hervatten.

Voor de ongeveer 5.000 medewerkers in Born zal VDL Nedcar een beroep gaan doen op de noodmaatregelen van het kabinet.

Reacties

[…] BMW heeft woensdag al haar Europese fabrieken en één in Zuid-Afrika stopgezet. Dat duurt minstens vier weken, heeft CEO Oliver Zipse meegedeeld. De productie van BMW’s en Mini’s bij VDL Nedcar in Born wordt stilgelegd voor een maand. […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Coronavirus: Volkswagen, DAF, BMW en Daimler sluiten fabrieken op