MKB hoeft banklening voorlopig niet af te lossen

Kleinere ondernemingen die in de basis gezond zijn, krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. Hiertoe hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank besloten. De maatregel is bedoeld voor bedrijven in alle sectoren met een financiering tot 2,5 miljoen euro.

MKB hoeft banklening voorlopig niet af te lossen

Eerder deze week kondigde het kabinet al een miljardenpakket met steunmaatregelen voor bedrijven en zzp’ers aan. De banken zien uiteraard ook dat het economisch beeld voor veel ondernemers verslechtert en wil ze met het uitstel van betaling extra lucht verschaffen. Ze kunnen dat doen omdat zij de afgelopen jaren gezonde buffers hebben opgebouwd en er van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank de ruimte voor krijgen.

Het gaat dus om in de kern gezonde bedrijven die voor hun financiering tot 2,5 miljoen euro het komende halfjaar geen aflossingen hoeven te doen. “Voor de groep met een hogere verplichting zullen banken de verdere ontwikkelingen scherp volgen.”

Ondersteunen

De banken hebben deze maatregelen donderdagochtend gepresenteerd aan minister Hoekstra van Financiën en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken. Chris Buijink, voorzitter van de NVB: “Met het pakket maatregelen voor banen en economie heeft het kabinet belangrijke stappen gezet om ook bedrijven en werknemers door deze moeilijke tijd te loodsen. Banken ondersteunen die maatregelen en komen nu met eigen aanvullende maatregelen om een aanzienlijk deel van ondernemend Nederland extra tegemoet te komen. Met elkaar doen we zo wat nodig is. We moeten samen optrekken: overheid, toezichthouders, banken en ondernemersorganisaties.”

MKB hoeft banklening voorlopig niet af te lossen - Automobielmanagement.nl

MKB hoeft banklening voorlopig niet af te lossen

Kleinere ondernemingen die in de basis gezond zijn, krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. Hiertoe hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank besloten. De maatregel is bedoeld voor bedrijven in alle sectoren met een financiering tot 2,5 miljoen euro.

MKB hoeft banklening voorlopig niet af te lossen

Eerder deze week kondigde het kabinet al een miljardenpakket met steunmaatregelen voor bedrijven en zzp’ers aan. De banken zien uiteraard ook dat het economisch beeld voor veel ondernemers verslechtert en wil ze met het uitstel van betaling extra lucht verschaffen. Ze kunnen dat doen omdat zij de afgelopen jaren gezonde buffers hebben opgebouwd en er van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank de ruimte voor krijgen.

Het gaat dus om in de kern gezonde bedrijven die voor hun financiering tot 2,5 miljoen euro het komende halfjaar geen aflossingen hoeven te doen. “Voor de groep met een hogere verplichting zullen banken de verdere ontwikkelingen scherp volgen.”

Ondersteunen

De banken hebben deze maatregelen donderdagochtend gepresenteerd aan minister Hoekstra van Financiën en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken. Chris Buijink, voorzitter van de NVB: “Met het pakket maatregelen voor banen en economie heeft het kabinet belangrijke stappen gezet om ook bedrijven en werknemers door deze moeilijke tijd te loodsen. Banken ondersteunen die maatregelen en komen nu met eigen aanvullende maatregelen om een aanzienlijk deel van ondernemend Nederland extra tegemoet te komen. Met elkaar doen we zo wat nodig is. We moeten samen optrekken: overheid, toezichthouders, banken en ondernemersorganisaties.”