Vredestein stopt productie autobanden Enschede

Apollo Vredestein in Enschede bouwt de productie de komende week af en stopt aanstaande vrijdag helemaal met het produceren van autobanden. Oorzaak is de afgenomen vraag als gevolg van de coronacrisis.

Dat meldt Tubantia. De productiestop voor autobanden is voorlopig voor twee weken. Reden is de sterk afgenomen vraag naar personenwagenbanden. Verschillende autofabrieken waaraan Apollo Vredestein levert, bijvoorbeeld Volkswagen, hebben hun fabrieken in verband met de coronacrisis voorlopig gesloten.

Apollo Vredestein zal een beroep doen op de door de overheid in het leven geroepen ‘noodmaatregel overbrugging werkbehoud’. Met hulp van ondersteuning uit deze noodwet is het uitgangspunt dat de lonen 100 procent doorbetaald worden, zo laat het bedrijf weten. De productie van landbouwbanden gaat voorlopig nog wel door.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vredestein stopt productie autobanden Enschede - Automobielmanagement.nl

Vredestein stopt productie autobanden Enschede

Apollo Vredestein in Enschede bouwt de productie de komende week af en stopt aanstaande vrijdag helemaal met het produceren van autobanden. Oorzaak is de afgenomen vraag als gevolg van de coronacrisis.

Dat meldt Tubantia. De productiestop voor autobanden is voorlopig voor twee weken. Reden is de sterk afgenomen vraag naar personenwagenbanden. Verschillende autofabrieken waaraan Apollo Vredestein levert, bijvoorbeeld Volkswagen, hebben hun fabrieken in verband met de coronacrisis voorlopig gesloten.

Apollo Vredestein zal een beroep doen op de door de overheid in het leven geroepen ‘noodmaatregel overbrugging werkbehoud’. Met hulp van ondersteuning uit deze noodwet is het uitgangspunt dat de lonen 100 procent doorbetaald worden, zo laat het bedrijf weten. De productie van landbouwbanden gaat voorlopig nog wel door.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding