Het zou importeurs die de afdracht moeten doen en in het verlengde daarvan – mag je aannemen – dealers wat meer ‘lucht geven in de komende maanden. In een eerder bericht van Bovag werd dat al aangekondigd, maar wie dat nieuwsitem inmiddels aanklikt krijgt een foutmelding.

Bovag meldde daarin dat auto’s ook onder de regelingen zullen vallen. “Dat zou betekenen dat de, veelal gebruikelijke, maandelijkse afdracht kan worden omgezet in een kwartaalafdracht. Bovag verwacht dat het uitstel ook voor bpm van geïmporteerde auto’s geldt. Dit moet alleen nog definitief bevestigd worden door de overheid. De regeling zou per 1 april ingaan.”

Het eerdere bericht gaat verder: “Het uitstel van betaling bij registratie van nieuwe auto’s betekent dat er voor importeurs een tijdelijk, betere kaspositie ontstaat.”

Branchemanager Geert Brummelhuis wordt geciteerd: “Dit is goed nieuws, want dit geeft importeurs extra ruimte voor de momenteel hoognodige afwijkende afspraken op bestaande verplichtingen met haar dealernetwerk.” Bij RAI Vereniging zegt woordvoerder Floris Liebrand niet op de feiten vooruit te kunnen lopen, maar binnenkort met de details te komen. Hij geeft wel aan: “Het is juist dat de roep aan het ministerie is gedaan.”