Import open voor reeds verkochte personenauto’s

De RDW heeft afgelopen maandag het proces voor de import van voertuigen in aangepaste vorm weer opgestart. Vooralsnog komen hiervoor alleen personenauto’s (categorie M1) in aanmerking die reeds verkocht zijn en binnen vijf werkdagen op naam van de koper worden gesteld.

Import open voor reeds verkochte personenauto’s

De RDW noemt het een ‘tijdelijke Corona procedure’. Om hier gebruik van te maken, dient de autohandelaar dan wel autodealer te beschikken over een erkenning bedrijfsvoorraad. Het mag geen schadevoertuig betreffen (zoals in artikel 1.1 regeling voertuigen), het voertuig moet aantoonbaar verkocht zijn aan een eindklant en moet binnen vijf werkdagen na ontvangst van het Bewijs van Inschrijving op naam van de koper zijn gesteld. De auto dient bovendien te voldoen aan de beschrijving op het buitenlandse kentekenbewijs en dat document moet na afloop ook opgestuurd worden. Aangezien deze procedure geheel nieuw is, kan de RDW nog niet inschatten wat de doorlooptijd is en of het allemaal ‘vlekkeloos zal verlopen’. Bovag is bovendien continu in overleg met de RDW over knelpunten en mogelijkheden, ook voor de overige voertuigcategorieën.

Tijdelijke werkwijze

De nieuwe tijdelijke werkwijze is uitsluitend bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. De benodigde documenten moeten centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren.

Import open voor reeds verkochte personenauto’s - Automobielmanagement.nl

Import open voor reeds verkochte personenauto’s

De RDW heeft afgelopen maandag het proces voor de import van voertuigen in aangepaste vorm weer opgestart. Vooralsnog komen hiervoor alleen personenauto’s (categorie M1) in aanmerking die reeds verkocht zijn en binnen vijf werkdagen op naam van de koper worden gesteld.

Import open voor reeds verkochte personenauto’s

De RDW noemt het een ‘tijdelijke Corona procedure’. Om hier gebruik van te maken, dient de autohandelaar dan wel autodealer te beschikken over een erkenning bedrijfsvoorraad. Het mag geen schadevoertuig betreffen (zoals in artikel 1.1 regeling voertuigen), het voertuig moet aantoonbaar verkocht zijn aan een eindklant en moet binnen vijf werkdagen na ontvangst van het Bewijs van Inschrijving op naam van de koper zijn gesteld. De auto dient bovendien te voldoen aan de beschrijving op het buitenlandse kentekenbewijs en dat document moet na afloop ook opgestuurd worden. Aangezien deze procedure geheel nieuw is, kan de RDW nog niet inschatten wat de doorlooptijd is en of het allemaal ‘vlekkeloos zal verlopen’. Bovag is bovendien continu in overleg met de RDW over knelpunten en mogelijkheden, ook voor de overige voertuigcategorieën.

Tijdelijke werkwijze

De nieuwe tijdelijke werkwijze is uitsluitend bedoeld voor RDW-erkende bedrijven. De benodigde documenten moeten centraal digitaal aangeleverd en vervolgens door RDW-medewerkers van een keuringsstation beoordeeld. Na afloop krijgt de aanvrager per mail bericht dat het RDW-proces is afgerond. In specifieke gevallen volgt alsnog een fysiek onderzoek. De RDW kan ook achteraf nog steekproeven uitvoeren.