‘Meldingen autoschade door coronavirus met 20 procent gedaald’

Het aantal meldingen van schade aan auto’s in Nederland is sinds de uitbraak van het coronavirus met 20 procent gedaald. Dat blijkt uit navraag van BNR Nieuwsradio bij verzekeraars Interpolis en DAS.

'Meldingen autoschade door coronavirus met 20 procent gedaald'

Door het virus werken veel mensen thuis en rijdt er minder verkeer, waardoor minder ongelukken gebeuren. “Het aantal meldingen is over de hele breedte afgenomen. Wel zie je de grootste afname op de snelweg”, zegt Roland Kroes van rechtsbijstandverzekeraar DAS dinsdag bij BNR.

Hij verwacht dat de daling van het aantal schademeldingen de komende weken doorzet. Dat heeft volgens hem te maken met het continu aanscherpen van de getroffen maatregelen. “Het effect daarvan zie je met een kleine vertraging terug in de cijfers”, zegt Kroes. “Nu al gaan we niet meer met de auto naar het buitenland. Daar is het aantal meldingen inmiddels tot nul gereduceerd.”

Volgens BNR is bij verzekeraar Interpolis het aantal gemelde schadegevallen ook gedaald. Andere grote verzekeraars verwachten de cijfers pas later.

Reacties

Tja, zo zie je maar weer. De 80/20 regel geldt hier zelfs. 80 procent van de ongelukken komt door 20% van het verkeer dat nu nog op de weg zit. En dat is amper de werkende mens behalve beroepsvervoer. De andere 80% die nu thuis zit komt vaak genoeg op de weg om te weten hoe ze dat veilig moeten doen….

Geplaatst door: John Jansen op
‘Meldingen autoschade door coronavirus met 20 procent gedaald’ - Automobielmanagement.nl

‘Meldingen autoschade door coronavirus met 20 procent gedaald’

Het aantal meldingen van schade aan auto’s in Nederland is sinds de uitbraak van het coronavirus met 20 procent gedaald. Dat blijkt uit navraag van BNR Nieuwsradio bij verzekeraars Interpolis en DAS.

'Meldingen autoschade door coronavirus met 20 procent gedaald'

Door het virus werken veel mensen thuis en rijdt er minder verkeer, waardoor minder ongelukken gebeuren. “Het aantal meldingen is over de hele breedte afgenomen. Wel zie je de grootste afname op de snelweg”, zegt Roland Kroes van rechtsbijstandverzekeraar DAS dinsdag bij BNR.

Hij verwacht dat de daling van het aantal schademeldingen de komende weken doorzet. Dat heeft volgens hem te maken met het continu aanscherpen van de getroffen maatregelen. “Het effect daarvan zie je met een kleine vertraging terug in de cijfers”, zegt Kroes. “Nu al gaan we niet meer met de auto naar het buitenland. Daar is het aantal meldingen inmiddels tot nul gereduceerd.”

Volgens BNR is bij verzekeraar Interpolis het aantal gemelde schadegevallen ook gedaald. Andere grote verzekeraars verwachten de cijfers pas later.

Reacties

Tja, zo zie je maar weer. De 80/20 regel geldt hier zelfs. 80 procent van de ongelukken komt door 20% van het verkeer dat nu nog op de weg zit. En dat is amper de werkende mens behalve beroepsvervoer. De andere 80% die nu thuis zit komt vaak genoeg op de weg om te weten hoe ze dat veilig moeten doen….

Geplaatst door: John Jansen op