Bijna 14 procent minder occasions verkocht in maart

In de maand maart werden als gevolg van de coronamaatregelen 13,9 procent minder occasions verkocht dan vorig jaar. Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt verder dat autobedrijven in het eerste kwartaal van 2020 ruim 320.000 gebruikte personenauto’s afleverden aan consumenten. Dat is 0,8 procent onder het niveau van een jaar eerder.

Bovag brengt schade bij ondernemers in kaart

Afgelopen januari werd een plus van 6,9 procent genoteerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In februari bedroeg de toename 4,8 procent. De gevolgen van de maatregelen om het coronavirus in te dammen lieten zich in maart gelden, met een daling van 13,9 procent. Daardoor eindigden de verkoopcijfers over het eerste kwartaal toch nog net in de min.

Import

Een belangrijk deel van de occasionverkoop betreft geïmporteerde voertuigen. Ongeveer twee weken lang voerde de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) geen importkeuringen voor personenauto’s uit. Sinds 30 maart zijn die processen in overleg met BOVAG weer opgestart, waarbij er voorrang wordt verleend aan personenauto’s die reeds aan eindklanten verkocht zijn. De keuring vindt op afstand en digitaal plaats met behulp van fotomateriaal en bewijsdocumenten, zodat de auto’s een Nederlands kenteken kunnen krijgen. Bij eventuele onregelmatigheden kan de RDW achteraf alsnog sanctioneren.

Gewoon open

BOVAG is continu met de RDW in gesprek over welke andere processen -ook voor andere voertuigcategorieën- weer opgestart kunnen worden. Het gros van de autobedrijven in Nederland is met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM gewoon geopend voor verkoop, onderhoud en reparatie van voertuigen.

Bijna 14 procent minder occasions verkocht in maart - Automobielmanagement.nl

Bijna 14 procent minder occasions verkocht in maart

In de maand maart werden als gevolg van de coronamaatregelen 13,9 procent minder occasions verkocht dan vorig jaar. Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt verder dat autobedrijven in het eerste kwartaal van 2020 ruim 320.000 gebruikte personenauto’s afleverden aan consumenten. Dat is 0,8 procent onder het niveau van een jaar eerder.

Bovag brengt schade bij ondernemers in kaart

Afgelopen januari werd een plus van 6,9 procent genoteerd ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In februari bedroeg de toename 4,8 procent. De gevolgen van de maatregelen om het coronavirus in te dammen lieten zich in maart gelden, met een daling van 13,9 procent. Daardoor eindigden de verkoopcijfers over het eerste kwartaal toch nog net in de min.

Import

Een belangrijk deel van de occasionverkoop betreft geïmporteerde voertuigen. Ongeveer twee weken lang voerde de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) geen importkeuringen voor personenauto’s uit. Sinds 30 maart zijn die processen in overleg met BOVAG weer opgestart, waarbij er voorrang wordt verleend aan personenauto’s die reeds aan eindklanten verkocht zijn. De keuring vindt op afstand en digitaal plaats met behulp van fotomateriaal en bewijsdocumenten, zodat de auto’s een Nederlands kenteken kunnen krijgen. Bij eventuele onregelmatigheden kan de RDW achteraf alsnog sanctioneren.

Gewoon open

BOVAG is continu met de RDW in gesprek over welke andere processen -ook voor andere voertuigcategorieën- weer opgestart kunnen worden. Het gros van de autobedrijven in Nederland is met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM gewoon geopend voor verkoop, onderhoud en reparatie van voertuigen.