VDL Nedcar wil productie op 4 mei hervatten

VDL Nedcar is van plan de productie van BMW’s in Born begin mei weer op te starten. Dat kan echter alleen als het kabinet in de tussentijd geen extra maatregelen aankondigt om de coronacrisis in te dammen. Dat bevestigde het bedrijf na berichtgeving door De Limburger.

1.400 uitzendkrachten in vaste dienst bij VDL Nedcar

De leiding van VDL heeft het personeel woensdag ingelicht dat op 1 mei zal worden proefgedraaid. Op 4 mei moet de productie weer worden hervat. De VDL-autofabriek in Limburg, die MINI’s en BMW’s X1 produceert, werd op 19 maart gesloten. Door het coronavirus waren er tekorten van sommige kritische onderdelen ontstaan.

Voorzorgsmaatregelen

VDL zegt wel dat er in Born voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de medewerkers veilig te kunnen laten werken. Waar mogelijk houdt personeel anderhalve meter afstand tot elkaar. In gevallen waar dat niet mogelijk is, moeten overalls, handschoenen, mondkapjes en desinfecterende gels voor veiligheid zorgen.

VDL heeft in totaal 104 vestigingen, waarvan er vier dicht zijn vanwege de pandemie. Naast VDL NedCar gaat het nog om drie busfabrieken, die tot nader order gesloten zijn. Over het heropenen van die locaties is volgens VDL nog geen beslissing genomen.

VDL Nedcar wil productie op 4 mei hervatten - Automobielmanagement.nl

VDL Nedcar wil productie op 4 mei hervatten

VDL Nedcar is van plan de productie van BMW’s in Born begin mei weer op te starten. Dat kan echter alleen als het kabinet in de tussentijd geen extra maatregelen aankondigt om de coronacrisis in te dammen. Dat bevestigde het bedrijf na berichtgeving door De Limburger.

1.400 uitzendkrachten in vaste dienst bij VDL Nedcar

De leiding van VDL heeft het personeel woensdag ingelicht dat op 1 mei zal worden proefgedraaid. Op 4 mei moet de productie weer worden hervat. De VDL-autofabriek in Limburg, die MINI’s en BMW’s X1 produceert, werd op 19 maart gesloten. Door het coronavirus waren er tekorten van sommige kritische onderdelen ontstaan.

Voorzorgsmaatregelen

VDL zegt wel dat er in Born voorzorgsmaatregelen worden getroffen om de medewerkers veilig te kunnen laten werken. Waar mogelijk houdt personeel anderhalve meter afstand tot elkaar. In gevallen waar dat niet mogelijk is, moeten overalls, handschoenen, mondkapjes en desinfecterende gels voor veiligheid zorgen.

VDL heeft in totaal 104 vestigingen, waarvan er vier dicht zijn vanwege de pandemie. Naast VDL NedCar gaat het nog om drie busfabrieken, die tot nader order gesloten zijn. Over het heropenen van die locaties is volgens VDL nog geen beslissing genomen.