5 mei geen vrije dag voor de autobranche

5 mei is dit jaar weliswaar een nationale feestdag maar het is geen vrije dag voor de autobranche. Dat is zo bepaald in de CAO Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) en in de CAO Carrosseriebedrijf. Dat betekent dus dat werknemers die onder die beide CAO’s vallen ook geen recht hebben op een toeslag als ze 5 mei werken.

In de CAO Tankstations en Wasbedrijven is 5 mei dit jaar echter wél een vrije dag. Werknemers die onder die CAO vallen en op 5 mei werken, hebben recht op een toeslag van 50 procent. Voor rijscholen geldt er geen cao. Of een medewerker van een rijschool op een feestdag vrij moet worden gegeven is afhankelijk van wat onderling is afgesproken in de arbeidsovereenkomst of het personeelsreglement.

Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn in alle drie de CAO’s voor de autobranche wel een erkende feestdag. Werknemers die die dag moeten werken, hebben dan ook recht op een toeslag. Dat geldt voor mensen die vallen onder de CAO Tankstations en Wasbedrijven overigens ook voor Eerste Pinksterdag. 

5 mei geen vrije dag voor de autobranche - Automobielmanagement.nl

5 mei geen vrije dag voor de autobranche

5 mei is dit jaar weliswaar een nationale feestdag maar het is geen vrije dag voor de autobranche. Dat is zo bepaald in de CAO Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) en in de CAO Carrosseriebedrijf. Dat betekent dus dat werknemers die onder die beide CAO’s vallen ook geen recht hebben op een toeslag als ze 5 mei werken.

In de CAO Tankstations en Wasbedrijven is 5 mei dit jaar echter wél een vrije dag. Werknemers die onder die CAO vallen en op 5 mei werken, hebben recht op een toeslag van 50 procent. Voor rijscholen geldt er geen cao. Of een medewerker van een rijschool op een feestdag vrij moet worden gegeven is afhankelijk van wat onderling is afgesproken in de arbeidsovereenkomst of het personeelsreglement.

Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag zijn in alle drie de CAO’s voor de autobranche wel een erkende feestdag. Werknemers die die dag moeten werken, hebben dan ook recht op een toeslag. Dat geldt voor mensen die vallen onder de CAO Tankstations en Wasbedrijven overigens ook voor Eerste Pinksterdag.