Maandag en dinsdag krijgen de ongeveer 5000 medewerkers in de fabriek instructies over wat er is veranderd door de coronacrisis. Zo moet iedereen in werkkleding naar het werk komen en in die kledij ook weer naar huis gaan, legt een woordvoerder van VDL uit. De medewerkers krijgen ook te horen hoe gepaste afstand te bewaren, en waar dat niet kan moeten zij beschermende kleding zoals handschoenen, mondkapjes en veiligheidsbrillen dragen.

Looproutes

Verder zijn op de parkeerplaats en in de fabriek looproutes aangelegd zodat iedereen op gepaste afstand van elkaar naar de eigen werkplek kan gaan. Volgens de woordvoerder is de opstart van de productie niet een kwestie van op een knopje duwen. Het gaat om “een gigantische logistieke operatie” waarbij vele duizenden onderdelen aan de productielijn worden toegevoegd. Dat wordt vrijdag uitgetest.

Juli

Vóór de coronacrisis werkte NedCar met twee ploegen. Woensdag wordt begonnen met één ploeg, die een week lang overigens korter dan acht uur werkt. Net als de tweede ploeg die de week daarop aan de bak komt. Vanaf juli verwacht VDL NedCar weer met twee ploegen aan de slag te gaan, afhankelijk van hoe de automarkt zich ontwikkelt, aldus de woordvoerder.