Mitsubishi niet weg uit Nederland

Mitsubishi Motors blijft onveranderd actief op de Europese markt en ook in Nederland. Dat zegt Willem Jan Oosterveld, general manager marketing & PR bij Mitsubishi Motor Sales Nederland.

Hij reageert daarmee tegenover Automobiel Management op de aankondiging van CEO Takao Kato dat de Japanse autofabrikant en partner van Nissan/Renault zich vooral wil gaan richten op de regio Zuid-Oost Azië. “Teneinde concurrerend te blijven in een post-coronavirus markt dienen we onmiddellijk het gebied waar we ons op focussen te beperken tot die regio’s en segmenten waar we het uitstekend doen,’’ aldus Kato.

Rug toekeren

Oosterveld: “In de aankondiging staat inderdaad dat er een sterke focus op de ASEAN markten zal zijn. Maar dit betekent niet dat het merk Nederland of andere markten, anders dan ASEAN, de rug zal toekeren. Mitsubishi Motors is juist zeer sterk in ASEAN markten en verwacht daar sneller te kunnen herstellen en verschil te maken met nieuwe producten dan in markten als Europa waar veel meer complexe technieken nodig zijn om competitief te zijn zoals bijvoorbeeld onze PHEV technologie.’’

Mitsubishi niet weg uit Nederland - Automobielmanagement.nl

Mitsubishi niet weg uit Nederland

Mitsubishi Motors blijft onveranderd actief op de Europese markt en ook in Nederland. Dat zegt Willem Jan Oosterveld, general manager marketing & PR bij Mitsubishi Motor Sales Nederland.

Hij reageert daarmee tegenover Automobiel Management op de aankondiging van CEO Takao Kato dat de Japanse autofabrikant en partner van Nissan/Renault zich vooral wil gaan richten op de regio Zuid-Oost Azië. “Teneinde concurrerend te blijven in een post-coronavirus markt dienen we onmiddellijk het gebied waar we ons op focussen te beperken tot die regio’s en segmenten waar we het uitstekend doen,’’ aldus Kato.

Rug toekeren

Oosterveld: “In de aankondiging staat inderdaad dat er een sterke focus op de ASEAN markten zal zijn. Maar dit betekent niet dat het merk Nederland of andere markten, anders dan ASEAN, de rug zal toekeren. Mitsubishi Motors is juist zeer sterk in ASEAN markten en verwacht daar sneller te kunnen herstellen en verschil te maken met nieuwe producten dan in markten als Europa waar veel meer complexe technieken nodig zijn om competitief te zijn zoals bijvoorbeeld onze PHEV technologie.’’