BMW heeft het bericht inmiddels bevestigd maar houdt wel een slag om de arm over mogelijke andere modellen: “We kunnen bevestigen dat VDL Nedcar in de nabije toekomst geen nieuw BMW-model gaat bouwen. Desalniettemin zijn we met VDL in gesprek over een toekomstig productiecontract. Hierover kunnen we nu nog geen details geven.” De VDL Groep, het moederbedrijf van Nedcar, heeft nog geen informatie over de laatste ontwikkelingen naar buiten gebracht.

BMW is al sinds medio 2014 de enige klant van de Nederlandse autofabriek waar zo’n 5.000 mensen werken. Voor die tijd werden in Born ook auto’s voor Mitsubishi gefabriceerd. Vorig jaar werden er in Limburg 175.000 Mini’s en BMW’s gebouwd wat goed was voor een omzet van drie miljard euro. VDL Nedcar roept al tijden dat het in gesprek is met mogelijke andere opdrachtgevers, en herhaalt dat ook nu weer, maar daar is tot nu toe niets uitgekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding