Verkeer neemt toe, files blijven uit

Het verkeer zit op 90 procent van het pre-coronatijdperk. Maar alhoewel we ouderwets veel kilometers lijken te maken, blijven files grotendeels uit. Volgens directeur Jorn de Vries van Flitsmeister komt dit doordat mensen nu meer verspreid de weg op gaan.

Minister Infrastructuur: kilometerheffing personenauto’s uit den boze

“Normaal ging iedereen tussen 7 en 9 uur de weg op. Mensen die thuis kunnen werken, beginnen thuis en stappen dan bijvoorbeeld om 10 uur in de auto omdat het toch prettig is om collega’s of klanten face-to-face te zien. Er worden nog wel kilometers afgelegd, maar verspreid over de dag.”

90 procent

Gedurende dertien weken corona analyseerde Flitsmeister het aantal gereden kilometers van 1,7 miljoen gebruikers van de verkeersapp. Op basis van die gegevens constateert het bedrijf dat er qua drukte op de weg eerste een forse dip was, maar dat de huidige drukte alweer op 90 procent zit ten opzichte van vorig jaar. Tot veel meer files leidt het niet.

De ANWB bevestigt dat er met name in de ochtendspits nauwelijks vertraging is, doordat nog steeds heel veel mensen vanuit huis werken. Dat scheelt in de ochtendspits zo’n 20 procent woon-werkverkeer, ruim voldoende om files te voorkomen.

Verkeer neemt toe, files blijven uit - Automobielmanagement.nl

Verkeer neemt toe, files blijven uit

Het verkeer zit op 90 procent van het pre-coronatijdperk. Maar alhoewel we ouderwets veel kilometers lijken te maken, blijven files grotendeels uit. Volgens directeur Jorn de Vries van Flitsmeister komt dit doordat mensen nu meer verspreid de weg op gaan.

Minister Infrastructuur: kilometerheffing personenauto’s uit den boze

“Normaal ging iedereen tussen 7 en 9 uur de weg op. Mensen die thuis kunnen werken, beginnen thuis en stappen dan bijvoorbeeld om 10 uur in de auto omdat het toch prettig is om collega’s of klanten face-to-face te zien. Er worden nog wel kilometers afgelegd, maar verspreid over de dag.”

90 procent

Gedurende dertien weken corona analyseerde Flitsmeister het aantal gereden kilometers van 1,7 miljoen gebruikers van de verkeersapp. Op basis van die gegevens constateert het bedrijf dat er qua drukte op de weg eerste een forse dip was, maar dat de huidige drukte alweer op 90 procent zit ten opzichte van vorig jaar. Tot veel meer files leidt het niet.

De ANWB bevestigt dat er met name in de ochtendspits nauwelijks vertraging is, doordat nog steeds heel veel mensen vanuit huis werken. Dat scheelt in de ochtendspits zo’n 20 procent woon-werkverkeer, ruim voldoende om files te voorkomen.