Nederlandse autoprijzen 21 procent hoger dan Europees gemiddelde

Nederland is binnen de Europese Unie een van de duurste landen om een auto te kopen. Alleen in Denemarken zijn consumenten meer kwijt voor hun wagen, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

In Nederland betaalde een koper in 2019 door de bank genomen 21 procent meer voor een auto dan het gemiddelde in de EU. Denen zijn met prijzen die 38 procent boven het gemiddelde liggen nog meer kwijt aan vervoersmiddelen.

Denemarken is binnen de Europese Unie sowieso het duurst voor consumenten. Het gemiddelde prijsniveau lag daar vorig jaar 41 procent boven het gemiddelde. Denen tellen daarmee bijna drie keer zoveel neer voor consumentengoederen en -diensten als inwoners van Bulgarije, het land met de laagste prijzen.

Prijzen in Nederland liggen voor consumentengoederen gemiddeld 17 procent hoger dan het Europees gemiddelde.

Nederlandse autoprijzen 21 procent hoger dan Europees gemiddelde - Automobielmanagement.nl

Nederlandse autoprijzen 21 procent hoger dan Europees gemiddelde

Nederland is binnen de Europese Unie een van de duurste landen om een auto te kopen. Alleen in Denemarken zijn consumenten meer kwijt voor hun wagen, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

In Nederland betaalde een koper in 2019 door de bank genomen 21 procent meer voor een auto dan het gemiddelde in de EU. Denen zijn met prijzen die 38 procent boven het gemiddelde liggen nog meer kwijt aan vervoersmiddelen.

Denemarken is binnen de Europese Unie sowieso het duurst voor consumenten. Het gemiddelde prijsniveau lag daar vorig jaar 41 procent boven het gemiddelde. Denen tellen daarmee bijna drie keer zoveel neer voor consumentengoederen en -diensten als inwoners van Bulgarije, het land met de laagste prijzen.

Prijzen in Nederland liggen voor consumentengoederen gemiddeld 17 procent hoger dan het Europees gemiddelde.