Dat heeft het tot het Indiase Apollo behorende Twentse bedrijf laten weten na het zoveelste overleg met de ondernemingsraad. Apollo Vredestein wil de productie van ‘gewone’ autobanden overhevelen naar een nieuwe fabriek in Hongarije waar met lagere lonen gewerkt kan worden. In Enschede gaat het dan alleen nog om hoogwaardige banden voor onder meer tractoren en andere landbouwvoertuigen.

Tegenstand

Die plannen van de directie stuitten echter van begin af aan op felle tegenstand van de werknemers en de OR. Na weken onderhandelen is er nu een nieuw reorganisatieplan tot stand gekomen waarmee in ieder geval 222 van de eerder bedreigde banen worden gered. De reorganisatie moet volgend jaar afgerond zijn waarbij de directie heeft toegezegd dat er vervolgens tot 2025 arbeidsrust zal heersen. Voorzitter Dennis van de Logt van de OR noemt het akkoord tegen RTV Oost ‘het kiezen tussen twee kwaden’. “We hebben er het maximale uitgehaald.’’