Eind juni had het bedrijf een negatief eigen vermogen van 13 miljoen vergeleken met 7,5 miljoen eind juni 2019. Om de financiën op te krikken moest Fastned een lening afsluiten van 13 miljoen waarover zes procent rente moet worden betaald.

116 locaties

Het aantal laadstations nam over zes maanden gezien met 14 toe tot in totaal 116 locaties. In het net afgelopen kwartaal kwamen er echter maar twee stations bij omdat Fastned zich genoodzaakt zag de bouw van nieuwe vestigingen deels uit te stellen vanwege corona. In juli werden echter nog eens twee nieuwe locaties geopend.

Thuiswerken

De operationele opbrengst per laadstation komt over het hele halfjaar gezien uit op 2.800 euro. In de eerste twee maanden van het jaar werd er 160 procent meer geladen dan een jaar eerder maar dat sloeg in de eerste weken van de lockdown om naar een daling van 70 procent, vooral door thuiswerken.

Eind juni lagen de wekelijkse verkopen weer op 70 procent van het niveau van februari. Fastned meldt verder dat het aan het eind van het tweede kwartaal rond de 30.000 actieve klanten telde, 15 procent meer dan een jaar eerder.