Automarkt toont bescheiden herstel

De automarkt is in juli vier procent hoger uitgekomen dan in juli vorig jaar. In totaal werden in juli 34.885 nieuwe personenauto’s geregistreerd. “Na de fabriekssluitingen wegens corona komen de leveringen inmiddels weer op gang en dat vertaalt zich in de plus van juli’’, zo verklaren de BOVAG en RAI Vereniging de lichte verbetering.

Het is de eerste keer sinds februari dat er groei wordt gemeld. Over de eerste zeven maanden van dit jaar vertoont de vaderlandse automarkt nog altijd een daling met 25,6 procent naar 192.868 afgeleverde personenauto’s.

Volkswagen

Volkswagen blijft de merkenlijst ook in juli aanvoeren met 4.075 nieuwe auto’s, een marktaandeel van 11,7 procent. Tweede is nu BMW met 2.726 auto’s en 7,8 procent marktaandeel gevolgd door het één plaats gezakte Kia met 2.511 geregistreerde auto’s en 7,2 procent marktaandeel. De top-5 wordt gecompleteerd met Skoda met 2.380 auto’s en Peugeot met 2.336 exemplaren. De VW Polo is dit keer het meest geregistreerde model met 1.371 exemplaren. De Kia Niro, de koploper van vorige maand, moet nu genoegen nemen met een tweede plaats met 1.126 auto’s. Derde is vervolgens de Opel Corsa gevolgd door de Volvo XC40 en de Volkswagen Golf.

Leasemaatschappijen

Begin juli gaven BOVAG en RAI Vereniging in een bijgestelde prognose aan dat in de tweede jaarhelft ruim 191.000 nieuwe auto’s een eigenaar kunnen vinden. Op basis van het nu bekende cijfer over juli zou dat aantal haalbaar moeten zijn. “De eerste tekenen van herstel zijn zichtbaar nu de levering van nieuwe auto’s weer op gang komt en leasemaatschappijen weer auto’s in bestelling nemen. Hiermee komt het totaal aantal registraties over heel 2020 uit op 350.000 stuks, een daling van 17,7 procent ten opzichte van de eerste voorspelling van 425.000,’’ aldus de beide auto-organisaties.

Automarkt toont bescheiden herstel - Automobielmanagement.nl

Automarkt toont bescheiden herstel

De automarkt is in juli vier procent hoger uitgekomen dan in juli vorig jaar. In totaal werden in juli 34.885 nieuwe personenauto’s geregistreerd. “Na de fabriekssluitingen wegens corona komen de leveringen inmiddels weer op gang en dat vertaalt zich in de plus van juli’’, zo verklaren de BOVAG en RAI Vereniging de lichte verbetering.

Het is de eerste keer sinds februari dat er groei wordt gemeld. Over de eerste zeven maanden van dit jaar vertoont de vaderlandse automarkt nog altijd een daling met 25,6 procent naar 192.868 afgeleverde personenauto’s.

Volkswagen

Volkswagen blijft de merkenlijst ook in juli aanvoeren met 4.075 nieuwe auto’s, een marktaandeel van 11,7 procent. Tweede is nu BMW met 2.726 auto’s en 7,8 procent marktaandeel gevolgd door het één plaats gezakte Kia met 2.511 geregistreerde auto’s en 7,2 procent marktaandeel. De top-5 wordt gecompleteerd met Skoda met 2.380 auto’s en Peugeot met 2.336 exemplaren. De VW Polo is dit keer het meest geregistreerde model met 1.371 exemplaren. De Kia Niro, de koploper van vorige maand, moet nu genoegen nemen met een tweede plaats met 1.126 auto’s. Derde is vervolgens de Opel Corsa gevolgd door de Volvo XC40 en de Volkswagen Golf.

Leasemaatschappijen

Begin juli gaven BOVAG en RAI Vereniging in een bijgestelde prognose aan dat in de tweede jaarhelft ruim 191.000 nieuwe auto’s een eigenaar kunnen vinden. Op basis van het nu bekende cijfer over juli zou dat aantal haalbaar moeten zijn. “De eerste tekenen van herstel zijn zichtbaar nu de levering van nieuwe auto’s weer op gang komt en leasemaatschappijen weer auto’s in bestelling nemen. Hiermee komt het totaal aantal registraties over heel 2020 uit op 350.000 stuks, een daling van 17,7 procent ten opzichte van de eerste voorspelling van 425.000,’’ aldus de beide auto-organisaties.