SafeDrivePod, dat in 2016 is opgericht, heeft een leidende rol in de wereld bij het voorkomen van afleiding door de smartphone tijdens het rijden en heeft gebruikers in meer dan twintig landen. Het bedrijf werkt samen met internationale verzekeringsmaatschappijen en leasemaatschappijen die hun schadelast en verzekeringspremies willen verlagen en met fleetowners die investeren in de veiligheid van hun medewerkers. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 SafeDrivePod’s verkocht.

Versneld groeien

Medeoprichter Paul Hendriks van SafeDrivePod: ‘’Met AutoBinck is een solide partij ingestapt die het ons mogelijk maakt om versneld te groeien en die kan bijdragen aan onze ambitie om standaard te worden opgenomen in elke geproduceerde auto.’’ Paul Zekhuis, CEO van AutoBinck: ‘’De dienstverlening van SafeDrivePod sluit heel mooi aan bij de andere telematica-oplossingen die AutoBinck al biedt en past bij onze ambitie om innovatie in mobiliteit verder invulling te geven met concrete proposities voor grote fleetowners.’’ SafeDrivePod gaat deel uitmaken van Mobinck, het nieuwe mobiliteitsbedrijf van AutoBinck.

Corona-tracer

SafeDrivePod heeft inmiddels ook een Corona-tracer gelanceerd. Medeoprichter Erik Damen: ‘’We hebben snel een van onze bestaande producten omgebouwd tot een meetinstrument dat alle contacten herleidt van werknemers die binnen 1,5 meter van een drager zijn geweest. En dit zonder dat daar GPS of een smartphone voor nodig is en met maximale privacywaarborging. Wereldwijd is er grote interesse in deze technologische oplossing. Hierdoor bieden we niet alleen veiligheid in het verkeer maar ook op de werkvloer.’’