Markt voor bestelwagens blijft in mineur

De verkoop van lichte bestelwagens is ook in augustus lager geëindigd dan vorig jaar. In totaal werden er 4.919 op kenteken gezet, bijna 18 procent minder dan in dezelfde maand in 2019. Over de eerste acht maanden zijn de verkopen daarmee 28 procent lager uitgekomen. In deze periode werden 40.427 lichte bestelwagens geregistreerd, 15.400 minder dan een jaar eerder.

Bestelautoverkoop veert op; mei +10%

Dit melden Bovag en RDC. “Het hele jaar vertoont de bestelwagenverkoop al een min, met de coronacrisis als extra versterkend effect. In april bedroeg de daling 37 procent, in mei 51 procent en in juni ruim 46 procent. De coronacrisis kan in het restant van 2020 nog meer roet in het eten gooien, aangezien de zakelijke markt de hand momenteel op de knip houdt,’’ tekenen de beide organisaties aan.

Lichte bestelwagens

De verkopen van tweedehands lichte bestelwagens vertonen wel een kleine stijging. Met 75.423 transacties tot en met augustus dit jaar verkochten de autobedrijven twee procent meer van dergelijke voertuigen dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart en april zorgden de coronamaatregelen ook in de occasionverkoop voor forse dalingen, waarna weer voorzichtig de weg omhoog werd ingeslagen. In augustus werd een kleine plus van 2,4 procent genoteerd ten opzichte van augustus 2019. De import van gebruikte bestelwagens daalde in de eerste acht maanden van het jaar met ruim 17 procent tot ruim 15.000 stuks en de export van lichte bedrijfsauto’s nam bijna zes procent af tot iets meer dan 30.000 stuks.

Markt voor bestelwagens blijft in mineur - Automobielmanagement.nl

Markt voor bestelwagens blijft in mineur

De verkoop van lichte bestelwagens is ook in augustus lager geëindigd dan vorig jaar. In totaal werden er 4.919 op kenteken gezet, bijna 18 procent minder dan in dezelfde maand in 2019. Over de eerste acht maanden zijn de verkopen daarmee 28 procent lager uitgekomen. In deze periode werden 40.427 lichte bestelwagens geregistreerd, 15.400 minder dan een jaar eerder.

Bestelautoverkoop veert op; mei +10%

Dit melden Bovag en RDC. “Het hele jaar vertoont de bestelwagenverkoop al een min, met de coronacrisis als extra versterkend effect. In april bedroeg de daling 37 procent, in mei 51 procent en in juni ruim 46 procent. De coronacrisis kan in het restant van 2020 nog meer roet in het eten gooien, aangezien de zakelijke markt de hand momenteel op de knip houdt,’’ tekenen de beide organisaties aan.

Lichte bestelwagens

De verkopen van tweedehands lichte bestelwagens vertonen wel een kleine stijging. Met 75.423 transacties tot en met augustus dit jaar verkochten de autobedrijven twee procent meer van dergelijke voertuigen dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart en april zorgden de coronamaatregelen ook in de occasionverkoop voor forse dalingen, waarna weer voorzichtig de weg omhoog werd ingeslagen. In augustus werd een kleine plus van 2,4 procent genoteerd ten opzichte van augustus 2019. De import van gebruikte bestelwagens daalde in de eerste acht maanden van het jaar met ruim 17 procent tot ruim 15.000 stuks en de export van lichte bedrijfsauto’s nam bijna zes procent af tot iets meer dan 30.000 stuks.