BMW bestelt meer auto’s bij VDL

BMW Groep heeft meer auto’s besteld bij VDL Nedcar. De enige Nederlandse fabriek van personenauto’s zoekt daarom 150 extra medewerkers op de productievloer. “Ons is gevraagd om extra te gaan produceren”, zo laat de woordvoerder van VDL Nedcar aan het Limburgse dagblad weten.

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Die extra handen zijn nodig om de werkdruk aan de productielijnen niet onnodig op te voeren. VDL Nedcar spreekt van een ‘normale golfbeweging’ in het flexibele personeelsbestand. “Nu wil BMW wat extra productie, maar dat kan begin volgend jaar ook weer wijzigen.” De fabriek in Born ‘ademt’ qua personeel mee met de vraag vanuit de wereldmarkt. BMW laat momenteel in Limburg de Mini Countryman en de BMW X1 bouwen. De Duitse opdrachtgever zou Born oorspronkelijk ook een nieuw model toewijzen maar heeft daar een paar weken geleden een streep doorgehaald. De directie van VDL Groep, de eigenaar van de autofabriek, benadrukt steeds dat het op zoek is naar en ook in onderhandeling is met andere opdrachtgevers voor Nedcar.

Prijzen verlagen

De vraag dringt zich wel op of BMW Nedcar nog wel de eerder afgesproken prijs betaalt. Het Duitse economische weekblad Wirtschafswoche meldt deze week dat BMW een aantal leveranciers heeft gevraagd hun prijzen te verlagen om zo mee te helpen de crisis het hoofd te bieden. BMW zou de betrokken bedrijven hebben ‘voorgesteld’ per 1 januari de prijzen met vijf procent te verlagen. Een woordvoerster van BMW heeft de berichtgeving bevestigd: “Naast leveranciers die zelf hulp nodig hebben zijn er ook veel ondernemingen die economisch sterk staan en goed door de crisis komen. Het lijkt ons aanvaardbaar dat leveranciers die daartoe volgens ons in staat zijn een bijdrage leveren.”

BMW bestelt meer auto’s bij VDL - Automobielmanagement.nl

BMW bestelt meer auto’s bij VDL

BMW Groep heeft meer auto’s besteld bij VDL Nedcar. De enige Nederlandse fabriek van personenauto’s zoekt daarom 150 extra medewerkers op de productievloer. “Ons is gevraagd om extra te gaan produceren”, zo laat de woordvoerder van VDL Nedcar aan het Limburgse dagblad weten.

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Die extra handen zijn nodig om de werkdruk aan de productielijnen niet onnodig op te voeren. VDL Nedcar spreekt van een ‘normale golfbeweging’ in het flexibele personeelsbestand. “Nu wil BMW wat extra productie, maar dat kan begin volgend jaar ook weer wijzigen.” De fabriek in Born ‘ademt’ qua personeel mee met de vraag vanuit de wereldmarkt. BMW laat momenteel in Limburg de Mini Countryman en de BMW X1 bouwen. De Duitse opdrachtgever zou Born oorspronkelijk ook een nieuw model toewijzen maar heeft daar een paar weken geleden een streep doorgehaald. De directie van VDL Groep, de eigenaar van de autofabriek, benadrukt steeds dat het op zoek is naar en ook in onderhandeling is met andere opdrachtgevers voor Nedcar.

Prijzen verlagen

De vraag dringt zich wel op of BMW Nedcar nog wel de eerder afgesproken prijs betaalt. Het Duitse economische weekblad Wirtschafswoche meldt deze week dat BMW een aantal leveranciers heeft gevraagd hun prijzen te verlagen om zo mee te helpen de crisis het hoofd te bieden. BMW zou de betrokken bedrijven hebben ‘voorgesteld’ per 1 januari de prijzen met vijf procent te verlagen. Een woordvoerster van BMW heeft de berichtgeving bevestigd: “Naast leveranciers die zelf hulp nodig hebben zijn er ook veel ondernemingen die economisch sterk staan en goed door de crisis komen. Het lijkt ons aanvaardbaar dat leveranciers die daartoe volgens ons in staat zijn een bijdrage leveren.”