Alliance Automotive Group Benelux haalt Precisium naar Nederland

Het van oorsprong Franse concept Precisium is door Alliance Automotive Group Benelux nu ook naar ons land gehaald. De formule van Alliance Automotive Group France is bestemd voor onafhankelijke grossiers.

Volgens Cor Baltus, Managing Director bij Alliance Automotive Group Benelux, zijn er grote veranderingen op komst. Nog steeds heeft straks een groot gedeelte van het rijdende voertuigpark een verbrandingsmotor, maar meer en meer wordt de auto een rijdende computer. Veel auto’s zullen zelfrijdend zijn en komen op afroep via een app beschikbaar. MaaS, Mobility as a Service, is dan de normaalste zaak van de wereld.

Ondersteuning

Veel universele garagehouders hebben volgens Baltus al elektrische auto’s in onderhoud en werken steeds vaker met Pass-thru. “Niemand twijfelt er nog aan dat de garagist in de toekomst het grootste gedeelte van zijn tijd hieraan zal moeten besteden. Onze partnergrossiers spelen een heel belangrijke rol in de communicatie naar hun klanten, de garagehouders. Wij zien het als onze taak hen hierin te ondersteunen. Onze klanten blijven onafhankelijk maar kunnen toch gebruik maken van wat wijzelf en ons moederbedrijf voor onze partnergrossiers en garagehouders hebben ontwikkeld of in de nabije toekomst zullen ontwikkelen”.

Fred Kamphuis (General Manager van Alliance Automotive Trading) vult aan: “De klanten en de techniek zullen inderdaad veranderen, maar wij zien voor de grossier en het universele garagebedrijf een mooie toekomst, als ze maar op een goede manier hierop inspelen. Het garagebedrijf kan dit doen door zich aan te sluiten bij onze garageformules als Autovakmeester, Carprof of AutoServiceTotaal. Daarnaast bieden wij met Tech360 een totaalpakket van trainingen en opleidingen waarmee het garagebedrijf elke toekomstige uitdaging aankan. Voor de grossier hebben wij nu Precisium.”

Onderdeel van groter geheel

Eén van de eerste grossiers die zich aan gaat sluiten bij de formule is Autowaard met vestigingen in Heerhugowaard en Schagen. Eigenaar/directeur Paul Vreeburg legt uit waarom: “We willen het zelf doen, maar we kunnen het niet alleen. Dat wil ik ook niet, want ik wil leren van collega’s met vergelijkbare uitdagingen. Ik bepaal wat er met Autowaard gebeurt, maar ben toch onderdeel van een groter geheel. Dat lijkt mij noodzakelijk voor mij, maar zeker ook voor mijn klanten”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Alliance Automotive Group Benelux haalt Precisium naar Nederland - Automobielmanagement.nl

Alliance Automotive Group Benelux haalt Precisium naar Nederland

Het van oorsprong Franse concept Precisium is door Alliance Automotive Group Benelux nu ook naar ons land gehaald. De formule van Alliance Automotive Group France is bestemd voor onafhankelijke grossiers.

Volgens Cor Baltus, Managing Director bij Alliance Automotive Group Benelux, zijn er grote veranderingen op komst. Nog steeds heeft straks een groot gedeelte van het rijdende voertuigpark een verbrandingsmotor, maar meer en meer wordt de auto een rijdende computer. Veel auto’s zullen zelfrijdend zijn en komen op afroep via een app beschikbaar. MaaS, Mobility as a Service, is dan de normaalste zaak van de wereld.

Ondersteuning

Veel universele garagehouders hebben volgens Baltus al elektrische auto’s in onderhoud en werken steeds vaker met Pass-thru. “Niemand twijfelt er nog aan dat de garagist in de toekomst het grootste gedeelte van zijn tijd hieraan zal moeten besteden. Onze partnergrossiers spelen een heel belangrijke rol in de communicatie naar hun klanten, de garagehouders. Wij zien het als onze taak hen hierin te ondersteunen. Onze klanten blijven onafhankelijk maar kunnen toch gebruik maken van wat wijzelf en ons moederbedrijf voor onze partnergrossiers en garagehouders hebben ontwikkeld of in de nabije toekomst zullen ontwikkelen”.

Fred Kamphuis (General Manager van Alliance Automotive Trading) vult aan: “De klanten en de techniek zullen inderdaad veranderen, maar wij zien voor de grossier en het universele garagebedrijf een mooie toekomst, als ze maar op een goede manier hierop inspelen. Het garagebedrijf kan dit doen door zich aan te sluiten bij onze garageformules als Autovakmeester, Carprof of AutoServiceTotaal. Daarnaast bieden wij met Tech360 een totaalpakket van trainingen en opleidingen waarmee het garagebedrijf elke toekomstige uitdaging aankan. Voor de grossier hebben wij nu Precisium.”

Onderdeel van groter geheel

Eén van de eerste grossiers die zich aan gaat sluiten bij de formule is Autowaard met vestigingen in Heerhugowaard en Schagen. Eigenaar/directeur Paul Vreeburg legt uit waarom: “We willen het zelf doen, maar we kunnen het niet alleen. Dat wil ik ook niet, want ik wil leren van collega’s met vergelijkbare uitdagingen. Ik bepaal wat er met Autowaard gebeurt, maar ben toch onderdeel van een groter geheel. Dat lijkt mij noodzakelijk voor mij, maar zeker ook voor mijn klanten”.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding