Dat staat in het jaaroverzicht van data- en applicatiespecialist RDC. De snelle verkoop van een tweedehands EV kan ook te maken hebben met het nog altijd geringe aanbod. Zoals Bovag en RDC eerder bekend maakten, waren dat er vorig jaar maar 14.000 (wat overigens wel dubbel zoveel was als in 2019).

Concurrentie

Van de ruim twee miljoen verhandelde gebruikte auto’s werden zes op de tien verkocht via een autobedrijf. Bij die ondernemingen doet zich een steeds sterkere concentratie voor want 60 procent van de bedrijven is inmiddels goed voor 90 procent van het volume. De meest verkochte gebruikte auto was de VW Golf, gevolgd door de VW Polo en de Opel Corsa.

Automaat

RDC geeft ook wat nadere informatie over de nieuwmarkt. Vorig jaar werden er 356.000 nieuwe auto’s geregistreerd. De helft daarvan is een leasewagen. Niet meer dan 44 procent is nog handgeschakeld terwijl dat in 2019 nog 49 procent was. Mede door de opmars van elektrische auto’s, met vorig jaar een marktaandeel van 38 procent, is de gemiddelde CO2-uitstoot vergeleken met het voorafgaande jaar met zeven procent gedaald naar 94 gram/kilometer.