Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar

Het Chinese autoconcern SAIC wil misschien auto’s gaan produceren in de Limburgse autofabriek van VDL Nedcar. Voorwaarde voor productie in Born is wel dat exportmerk MG veel succes boekt op de Europese markt. Dit heeft de Europese topman van SAIC, Matt Lei, gezegd. Een dergelijke stap is dan ‘een optie’, liet hij weten.

Automerk MG keert dit najaar terug naar Nederland

VDL Nedcar is al een tijdje naarstig op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. Het Duitse autoconcern BMW, voor wie Nedcar nog tot en met 2023 Mini’s in elkaar zet, kondigde vorig jaar aan te gaan stoppen met de autoproductie in Nederland. Door het besluit staan bij de fabriek in Born duizenden banen op de tocht.

Goed op de hoogte

Lei gaf tegen het Het Financieele Dagblad aan ‘behoorlijk goed op de hoogte te zijn’ van de situatie in Limburg. Maar of het grootste autoconcern van China straks echt auto’s in Nederland wil laten bouwen, is nog niet te zeggen. Momenteel zouden verkopen van MG nog te laag zijn voor een dergelijke stap.

Verkoopvolume

“Dit bevindt zich in een zeer vroeg stadium”, zo reageerde de bestuurder op de vraag of er gesprekken worden gevoerd met VDL. “Verder kan ik er niets over zeggen. Het is voor ons een optie. Maar als wij niet genoeg verkoopvolume in Europa hebben, heeft het allemaal geen zin.”

Reacties

we hebben al meer dan genoeg chinese inbreng in ons westen!

Geplaatst door: JP op
Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar - Automobielmanagement.nl

Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar

Het Chinese autoconcern SAIC wil misschien auto’s gaan produceren in de Limburgse autofabriek van VDL Nedcar. Voorwaarde voor productie in Born is wel dat exportmerk MG veel succes boekt op de Europese markt. Dit heeft de Europese topman van SAIC, Matt Lei, gezegd. Een dergelijke stap is dan ‘een optie’, liet hij weten.

Automerk MG keert dit najaar terug naar Nederland

VDL Nedcar is al een tijdje naarstig op zoek naar een nieuwe opdrachtgever. Het Duitse autoconcern BMW, voor wie Nedcar nog tot en met 2023 Mini’s in elkaar zet, kondigde vorig jaar aan te gaan stoppen met de autoproductie in Nederland. Door het besluit staan bij de fabriek in Born duizenden banen op de tocht.

Goed op de hoogte

Lei gaf tegen het Het Financieele Dagblad aan ‘behoorlijk goed op de hoogte te zijn’ van de situatie in Limburg. Maar of het grootste autoconcern van China straks echt auto’s in Nederland wil laten bouwen, is nog niet te zeggen. Momenteel zouden verkopen van MG nog te laag zijn voor een dergelijke stap.

Verkoopvolume

“Dit bevindt zich in een zeer vroeg stadium”, zo reageerde de bestuurder op de vraag of er gesprekken worden gevoerd met VDL. “Verder kan ik er niets over zeggen. Het is voor ons een optie. Maar als wij niet genoeg verkoopvolume in Europa hebben, heeft het allemaal geen zin.”

Reacties

we hebben al meer dan genoeg chinese inbreng in ons westen!

Geplaatst door: JP op