Tesla verkoopt in twee maanden 55 auto’s in Nederland

Bij Tesla lijkt de vaart er in ieder geval in Nederland nogal uit te raken. Tesla kon in februari in ons land 39 auto’s op kenteken zetten, waarmee de stand over de eerste twee maanden van dit jaar op 55 staat. Een jaar geleden haalde Tesla in die periode nog 318 nieuwe registraties.

Het merk van Elon Musk doet het daarmee een stuk slechter dan bijvoorbeeld Polestar dat tot eind februari 158 auto’s registreerde en ook slechter dan MG dat op 144 uitkwam.

Volkswagen

Ook de verkoop van de nieuwe vol-elektrische modellen van Volkswagen verslapt na de grote verkoophausse van eind 2020. Van de ID.3 werden er in januari en februari samen niet meer dan 126 verkocht, van de ID.4 114. Voor al die auto’s gaat een vergelijking met vorig jaar mank omdat ze toen nog niet of nauwelijks op de Nederlandse markt gelanceerd waren.

Kleinste merken

Onder de andere kleinste merken zijn wel enkele opzienbarende ontwikkelingen te melden. Zo verkocht Ferrari tot nu toe dit jaar in ons land 15 auto’s terwijl dat er vorig jaar nog 7 waren. Bentley staat dit jaar op 27 auto’s, 9 meer dan in dezelfde periode in 2020. Aston Martin kwam met 9 stuks iets hoger uit dan de 7 van vorig jaar terwijl Lamborghini met 11 nieuwe Nederlandse auto’s op hetzelfde peil bleef. Tegelijk begint Jaguar met niet meer dan 49 stuks in twee maanden ook bij die kleinste merken te behoren. Vorig jaar kwam dat merk nog op 152 stuks uit.

Lees ook:
Tesla verkocht in 2020 bijna half miljoen auto’s
Tesla legt productie Model 3 in Californië twee weken stil

Tesla verkoopt in twee maanden 55 auto’s in Nederland - Automobielmanagement.nl

Tesla verkoopt in twee maanden 55 auto’s in Nederland

Bij Tesla lijkt de vaart er in ieder geval in Nederland nogal uit te raken. Tesla kon in februari in ons land 39 auto’s op kenteken zetten, waarmee de stand over de eerste twee maanden van dit jaar op 55 staat. Een jaar geleden haalde Tesla in die periode nog 318 nieuwe registraties.

Het merk van Elon Musk doet het daarmee een stuk slechter dan bijvoorbeeld Polestar dat tot eind februari 158 auto’s registreerde en ook slechter dan MG dat op 144 uitkwam.

Volkswagen

Ook de verkoop van de nieuwe vol-elektrische modellen van Volkswagen verslapt na de grote verkoophausse van eind 2020. Van de ID.3 werden er in januari en februari samen niet meer dan 126 verkocht, van de ID.4 114. Voor al die auto’s gaat een vergelijking met vorig jaar mank omdat ze toen nog niet of nauwelijks op de Nederlandse markt gelanceerd waren.

Kleinste merken

Onder de andere kleinste merken zijn wel enkele opzienbarende ontwikkelingen te melden. Zo verkocht Ferrari tot nu toe dit jaar in ons land 15 auto’s terwijl dat er vorig jaar nog 7 waren. Bentley staat dit jaar op 27 auto’s, 9 meer dan in dezelfde periode in 2020. Aston Martin kwam met 9 stuks iets hoger uit dan de 7 van vorig jaar terwijl Lamborghini met 11 nieuwe Nederlandse auto’s op hetzelfde peil bleef. Tegelijk begint Jaguar met niet meer dan 49 stuks in twee maanden ook bij die kleinste merken te behoren. Vorig jaar kwam dat merk nog op 152 stuks uit.

Lees ook:
Tesla verkocht in 2020 bijna half miljoen auto’s
Tesla legt productie Model 3 in Californië twee weken stil