Met de opening van de nieuwe Space is het geplande Nederlandse netwerk van Polestar Spaces grotendeels uitgerold. De overige vestigingen bevinden zich in Rotterdam, Eindhoven en Amstelveen. Binnenkort volgt er nog een locatie in Amsterdam.

Bezoekers kunnen beide elektrische modellen van Polestar op verschillende manieren ontdekken en samenstellen. Dat kan live of via interactieve displays en Varjo virtual reality. Ook zijn er demoauto’s beschikbaar voor een proefrit. Als de klant zijn of haar Polestar heeft samengesteld, kan deze online besteld worden waar en wanneer het uitkomt. De bestelde Polestar wordt naar keuze thuis afgeleverd of vanuit het Handover Center in Beesd.

Geen dealers of garages

“Bij Polestar hebben we geen dealers of garages, maar Spaces. In deze plezierige en rustige ruimtes kunnen klanten over de hele wereld, en nu ook in de Westfield Mall of the Netherlands, fysiek kennismaken met onze auto’s”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. Polestar heeft specifiek gekozen om een Space te openen in de Westfield Mall of the Netherlands omdat deze retailformule perfect past bij de manier waarop het merk consumenten wil faciliteren bij de keuze voor een nieuwe elektrische auto.

Polestar debuteerde eind 2019 in Nederland met de Polestar 1, de elektrische performance-hybride die twee elektromotoren combineert met een krachtige benzinemotor. Hij levert 609 pk en een koppel van 1.000 Nm. Dankzij z’n grote accu kan deze plug-in hybride tot maar liefst 124 kilometer (WLTP) rijden op een volle lading. In 2020 volgde de Polestar 2, een volledig elektrische performance-fastback met ruimte voor vijf personen, een vermogen van 408 pk, 660 Nm aan trekkracht, vierwielaandrijving en een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP).

Polestar introduceert binnenkort nieuwe uitvoeringen van de Polestar 2 waarmee de auto bereikbaar wordt voor een breder publiek.

Lees ook: