Ook VDL Nedcar ligt stil wegens chiptekort

VDL Nedcar moet de productie van Mini’s regelmatig stopzetten omdat er te weinig chips en andere elektrische componenten zijn. “Het tekort is een wereldwijd probleem dat nu ook ons bedrijf raakt”, laat een woordvoerder van de autofabrikant weten .

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Tot afgelopen week werd VDL nog goed bevoorraad door toeleveranciers van BMW. Nu is er een gebrek aan componenten ontstaan. “We weten ook niet wanneer dit is opgelost, we sluiten daarom niet uit dat dit vaker gaat gebeuren.”

Thuisblijven

Afgelopen donderdag en vrijdag moesten rond de drieduizend medewerkers van VDL Nedcar in Born noodgedwongen thuisblijven. Dat gebeurde vorige maand ook, maar korter. “We werken er nu met man en macht aan om zoveel mogelijk door te produceren”, aldus de zegsman. Hij verwacht wel dat de misgelopen productie in de loop van het jaar weer ingehaald kan worden.

Neways

Intussen heeft moederbedrijf VDL Groep een bod uitgebracht op de uitstaande aandelen van electronicafabrikant Neways dat ook veel voor de autosector werkt. Neways, nu al toeleverancier van VDL, telt 2.700 werknemers en haalde afgelopen jaar een omzet van 480 miljoen euro. VDL Groep is al sinds de jaren negentig aandeelhouder van Neways met momenteel een belang van bijna 28 procent. Een andere grote aandeelhouders, Z.B.G. Capital met ruim 28 procent heeft al ingestemd voor het bod van VDL Groep.

Meerwaarde

“Neways is actief in vele industrieën waarin VDL ook actief is. VDL is ervan overtuigd dat de combinatie met Neways meerwaarde biedt voor gezamenlijke klanten op het gebied van hoogwaardige elektronica en mechatronica. Daarnaast zal de combinatie waarborgen dat Neways over de middelen kan beschikken om te blijven investeren in de ontwikkeling van haar propositie,’’ aldus de aankondiging.

Lees ook:
Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar

Ook VDL Nedcar ligt stil wegens chiptekort - Automobielmanagement.nl

Ook VDL Nedcar ligt stil wegens chiptekort

VDL Nedcar moet de productie van Mini’s regelmatig stopzetten omdat er te weinig chips en andere elektrische componenten zijn. “Het tekort is een wereldwijd probleem dat nu ook ons bedrijf raakt”, laat een woordvoerder van de autofabrikant weten .

VDL Nedcar gaat maand dicht wegens coronavirus

Tot afgelopen week werd VDL nog goed bevoorraad door toeleveranciers van BMW. Nu is er een gebrek aan componenten ontstaan. “We weten ook niet wanneer dit is opgelost, we sluiten daarom niet uit dat dit vaker gaat gebeuren.”

Thuisblijven

Afgelopen donderdag en vrijdag moesten rond de drieduizend medewerkers van VDL Nedcar in Born noodgedwongen thuisblijven. Dat gebeurde vorige maand ook, maar korter. “We werken er nu met man en macht aan om zoveel mogelijk door te produceren”, aldus de zegsman. Hij verwacht wel dat de misgelopen productie in de loop van het jaar weer ingehaald kan worden.

Neways

Intussen heeft moederbedrijf VDL Groep een bod uitgebracht op de uitstaande aandelen van electronicafabrikant Neways dat ook veel voor de autosector werkt. Neways, nu al toeleverancier van VDL, telt 2.700 werknemers en haalde afgelopen jaar een omzet van 480 miljoen euro. VDL Groep is al sinds de jaren negentig aandeelhouder van Neways met momenteel een belang van bijna 28 procent. Een andere grote aandeelhouders, Z.B.G. Capital met ruim 28 procent heeft al ingestemd voor het bod van VDL Groep.

Meerwaarde

“Neways is actief in vele industrieën waarin VDL ook actief is. VDL is ervan overtuigd dat de combinatie met Neways meerwaarde biedt voor gezamenlijke klanten op het gebied van hoogwaardige elektronica en mechatronica. Daarnaast zal de combinatie waarborgen dat Neways over de middelen kan beschikken om te blijven investeren in de ontwikkeling van haar propositie,’’ aldus de aankondiging.

Lees ook:
Chinese interesse voor autoproductie bij VDL Nedcar