Autoverkopen juni: Skoda zit Kia op de hielen

In de afgelopen maand was Kia opnieuw het bestverkochte merk in Nederland. De Kia Niro voerde ook de modellenlijst weer aan, op de voet gevolgd door nieuwkomer Skoda Enyaq. In totaal zijn er in juni 33.318 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is weliswaar 34,6 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar maar nog altijd bijna 19 procent minder dan in juni 2019.

De toename is ook een stuk lager dan de 72 procent groei in mei. Met die cijfers komt de vaderlandse automarkt over de eerste helft van 2021 met 163.173 stuks 3,3 procent hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar, maar 28 procent onder het aantal dat in de eerste helft van 2019 werd gehaald.

Skoda

Tweede merk na Kia is Volkswagen, dat over het eerste halfjaar gezien de koppositie inneemt met een marktaandeel van 9,1 procent. Kia is hier tweede met 8,7 procent van de verkopen. Skoda is het derde bestverkochte merk in juni, met de Skoda Enyaq als op één na best verkochte model. Skoda neemt daarmee over het halfjaar gezien de vierde plaats in op de merkenlijst, na Toyota op drie en Peugeot op vier. Wat modellen betreft was de Volvo XC40 in juni het op twee na best verkochte model gevolgd door de Volkswagen Polo en opnieuw een Kia, de Picanto.

400.000

RAI Vereniging en Bovag gaan er nog steeds vanuit dat over heel 2021 de 400.000 nieuwe registraties gehaald kunnen worden. De organisaties benadrukken echter dat er nog veel onzekerheden zijn die bepalend zijn of dit aantal wordt gehaald. “Zo worden bepaalde merken nog steeds getroffen door het wereldwijde chiptekort en daarnaast zijn er wereldwijd nog immer andere toeleverings- en logistieke problemen als gevolg van de coronacrisis en bijbehorende maatregelen. Bovendien is er onzekerheid over de mate van economisch herstel en een eventuele volgende golf van coronabesmettingen.’’

Lees ook:
Autoverkopen in mei met 72,5 procent gestegen

Autoverkopen juni: Skoda zit Kia op de hielen - Automobielmanagement.nl

Autoverkopen juni: Skoda zit Kia op de hielen

In de afgelopen maand was Kia opnieuw het bestverkochte merk in Nederland. De Kia Niro voerde ook de modellenlijst weer aan, op de voet gevolgd door nieuwkomer Skoda Enyaq. In totaal zijn er in juni 33.318 nieuwe personenauto’s geregistreerd. Dat is weliswaar 34,6 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar maar nog altijd bijna 19 procent minder dan in juni 2019.

De toename is ook een stuk lager dan de 72 procent groei in mei. Met die cijfers komt de vaderlandse automarkt over de eerste helft van 2021 met 163.173 stuks 3,3 procent hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar, maar 28 procent onder het aantal dat in de eerste helft van 2019 werd gehaald.

Skoda

Tweede merk na Kia is Volkswagen, dat over het eerste halfjaar gezien de koppositie inneemt met een marktaandeel van 9,1 procent. Kia is hier tweede met 8,7 procent van de verkopen. Skoda is het derde bestverkochte merk in juni, met de Skoda Enyaq als op één na best verkochte model. Skoda neemt daarmee over het halfjaar gezien de vierde plaats in op de merkenlijst, na Toyota op drie en Peugeot op vier. Wat modellen betreft was de Volvo XC40 in juni het op twee na best verkochte model gevolgd door de Volkswagen Polo en opnieuw een Kia, de Picanto.

400.000

RAI Vereniging en Bovag gaan er nog steeds vanuit dat over heel 2021 de 400.000 nieuwe registraties gehaald kunnen worden. De organisaties benadrukken echter dat er nog veel onzekerheden zijn die bepalend zijn of dit aantal wordt gehaald. “Zo worden bepaalde merken nog steeds getroffen door het wereldwijde chiptekort en daarnaast zijn er wereldwijd nog immer andere toeleverings- en logistieke problemen als gevolg van de coronacrisis en bijbehorende maatregelen. Bovendien is er onzekerheid over de mate van economisch herstel en een eventuele volgende golf van coronabesmettingen.’’

Lees ook:
Autoverkopen in mei met 72,5 procent gestegen