‘’Het herstel van de autoverkopen in Nederland verloopt nog steeds moeizaam. Het herstel wordt voor een belangrijk deel vertraagd door de aanhoudende wereldwijde tekorten aan computerchips. Hierdoor lopen wachttijden voor nieuwe personenauto’s op en zijn ook de beschikbare voorraden kleiner,’’ tekenen de auto-organisaties aan.

Kia

Kia voert opnieuw zowel de merken- als de modellenlijst aan. Het merk kon 2.620 nieuwe auto’s registreren, een marktaandeel van 12 procent. De Kia Niro staat met 1.177 exemplaren ook weer bovenaan de modellenlijst terwijl de Picanto met 537 stuks een vierde plaats inneemt. Tweede merk is Volkswagen met 2.046 auto’s en een marktaandeel van 9,4 procent. De Volkswagen Polo is het best verkochte model van dat merk met 645 stuks.

Toyota neemt met 1.839 stuks en een marktaandeel van 8,4 procent de derde plaats in met de Yaris ook als op één na best verkochte model met 668 stuks. Skoda staat vierde met 1.479 auto’s en een marktaandeel van 6,8 procent waarbij de Enyac met 487 vijfde is op de modellenlijst. BMW completeert met 1.242 auto’s, marktaandeel 5,7 procent, de top vijf van de merken maar heeft geen auto bij de vijf meest verkochte modellen.

Lees ook:
Dacia Sandero meest verkochte auto in Europa

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding