Die gelden worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling en productie van de Lightyear One – die in 2022 op de weg moet komen – en voor de verdere uitbreiding van de activiteiten. Lightyear kijkt momenteel voor een nieuw kantoor naar locaties in Amsterdam en Utrecht maar ook in Duitsland en Groot-Brittannië, deelt het bedrijf mee.

Erkenning

Eerder dit jaar meldde Lightyear al een samenwerking met handelsonderneming SHV die 20 miljoen euro aan middelen inbracht. Daarnaast zijn er investeringen van een aantal kleinere partijen, zowel institutioneel als privaat. Verder kondigde het bedrijf aan dat het de auto’s laat bouwen in een fabriek van Valmet Automotive in Finland. “Het is prachtig om de erkenning te zien van investeerders wat een bewijs is van het vertrouwen dat zij hebben in Lightyear,’’ aldus CEO en mede-oprichter Lex Hoefsloot.

Lees ook:
Lightyear in zee met Finse autofabrikant Valmet Automotive

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding