Coöperatie DELA, internationaal verzekeraar en uitvaartverzorger, heeft geïnvesteerd en zich toegewijd aan het creëren van een duurzame toekomst en ondersteunt hiermee de missie van Lightyear om iedereen en overal ter wereld schone mobiliteit te bieden. Omdat beide bedrijven gericht zijn op de toekomst en duurzaamheid, sluiten ze goed op elkaar aan voor verdere impact en groei.

Ook particulier belegger Joop van Caldenborgh investeert in Lightyear. Van Caldenborgh is een Nederlandse ondernemer en een van de eerste SPAC (Special Purpose Acquisition Company) investeerders in Nederland. Eveneens is hij een fervent kunstverzamelaar en oprichter van het prestigieuze Museum Voorlinden.

Eerder dit jaar kondigde Lightyear al een partnerschap en samenwerking aan met de multinational SHV, een van ’s werelds grootste particuliere handelsgroepen. Deze samenwerking gaat gepaard met een strategische investering van €20 miljoen. Gezamenlijk met verschillende andere (institutionele en particuliere) investeerders heeft Lightyear in 2021 tot nu toe $110 miljoen (€93 miljoen) aan financiering opgehaald.