VDL getroffen door cyberaanval

Industrieconcern VDL ligt onder vuur van cybercriminelen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat een computerkraak de algemene bedrijfsvoering van het bedrijf raakt. Op diverse locaties kan niet of maar gedeeltelijk geproduceerd worden.

Komst BMW-productie naar VDL goed voor 800 banen

De woordvoerder kan nog niet veel meer zeggen over de kwestie en de impact. “Sommige activiteiten kunnen doorgaan, sommige niet”, zo klinkt het.

Onder de vlag van VDL vallen 105 bedrijven. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen welke bedrijven door de cyberaanval geraakt zijn en welke niet. Ook is niet duidelijk of en hoeveel personeel naar huis kan omdat er niet gewerkt kan worden.

Verdeeld over negentien landen werken ruim 15.000 medewerkers voor VDL. Bij VDL Nedcar in het Limburgse Born zet het bedrijf personenauto’s in elkaar. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 4,7 miljard euro.

Lees ook:
VDL Nedcar bouwt 16.000 auto’s voor Canoo

VDL getroffen door cyberaanval - Automobielmanagement.nl

VDL getroffen door cyberaanval

Industrieconcern VDL ligt onder vuur van cybercriminelen. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat een computerkraak de algemene bedrijfsvoering van het bedrijf raakt. Op diverse locaties kan niet of maar gedeeltelijk geproduceerd worden.

Komst BMW-productie naar VDL goed voor 800 banen

De woordvoerder kan nog niet veel meer zeggen over de kwestie en de impact. “Sommige activiteiten kunnen doorgaan, sommige niet”, zo klinkt het.

Onder de vlag van VDL vallen 105 bedrijven. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen welke bedrijven door de cyberaanval geraakt zijn en welke niet. Ook is niet duidelijk of en hoeveel personeel naar huis kan omdat er niet gewerkt kan worden.

Verdeeld over negentien landen werken ruim 15.000 medewerkers voor VDL. Bij VDL Nedcar in het Limburgse Born zet het bedrijf personenauto’s in elkaar. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 4,7 miljard euro.

Lees ook:
VDL Nedcar bouwt 16.000 auto’s voor Canoo