De woordvoerder kan nog niet veel meer zeggen over de kwestie en de impact. “Sommige activiteiten kunnen doorgaan, sommige niet”, zo klinkt het.

Onder de vlag van VDL vallen 105 bedrijven. Het is volgens de woordvoerder nog te vroeg om te zeggen welke bedrijven door de cyberaanval geraakt zijn en welke niet. Ook is niet duidelijk of en hoeveel personeel naar huis kan omdat er niet gewerkt kan worden.

Verdeeld over negentien landen werken ruim 15.000 medewerkers voor VDL. Bij VDL Nedcar in het Limburgse Born zet het bedrijf personenauto’s in elkaar. Het bedrijf was vorig jaar goed voor een omzet van 4,7 miljard euro.

Lees ook:
VDL Nedcar bouwt 16.000 auto’s voor Canoo

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding