“Voornamelijk als gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips kampen veel autofabrikanten dit jaar met leveringsproblemen. Daarnaast zijn de (andere) gevolgen van de coronacrisis wereldwijd nog immer voelbaar in de autoindustrie,’’ schrijven RDC, Bovag en Rai Vereniging.

Top vijf

Zowel de merken- als de modellenlijst worden weer aangevoerd door Kia. De best verkochte auto blijft de Kia Niro met 1.056 stuks. Dat levert Kia ook de toppositie bij de merken op met 2.439 auto’s, wat een marktaandeel vertegenwoordigt van 10,1 procent. Volkswagen blijft tweede met 2.325 stuks en 9,6 procent marktaandeel. Het best verkochte model van VW is de Polo met 596 stuks. Peugeot, Toyota en Ford completeren de ranglijst bij de merken terwijl de Ford Focus, de Opel Corsa en de Peugeot 2008 de top vijf van de modellen vol maken.

Lees ook:
Hybride haalt diesel in op Europese automarkt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding