Bijna kwart minder nieuwe auto’s verkocht in oktober

In oktober zijn in Nederland 24.240 nieuwe personenauto’s verkocht, 23,7 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste tien maanden komen de autoregistraties daarmee 7,1 procent lager uit. In totaal zijn er in deze periode 260.062 nieuwe personenauto’s geregistreerd terwijl dat er vorig jaar nog 279.992 waren.

“Voornamelijk als gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips kampen veel autofabrikanten dit jaar met leveringsproblemen. Daarnaast zijn de (andere) gevolgen van de coronacrisis wereldwijd nog immer voelbaar in de autoindustrie,’’ schrijven RDC, Bovag en Rai Vereniging.

Top vijf

Zowel de merken- als de modellenlijst worden weer aangevoerd door Kia. De best verkochte auto blijft de Kia Niro met 1.056 stuks. Dat levert Kia ook de toppositie bij de merken op met 2.439 auto’s, wat een marktaandeel vertegenwoordigt van 10,1 procent. Volkswagen blijft tweede met 2.325 stuks en 9,6 procent marktaandeel. Het best verkochte model van VW is de Polo met 596 stuks. Peugeot, Toyota en Ford completeren de ranglijst bij de merken terwijl de Ford Focus, de Opel Corsa en de Peugeot 2008 de top vijf van de modellen vol maken.

Lees ook:
Hybride haalt diesel in op Europese automarkt

Bijna kwart minder nieuwe auto’s verkocht in oktober - Automobielmanagement.nl

Bijna kwart minder nieuwe auto’s verkocht in oktober

In oktober zijn in Nederland 24.240 nieuwe personenauto’s verkocht, 23,7 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste tien maanden komen de autoregistraties daarmee 7,1 procent lager uit. In totaal zijn er in deze periode 260.062 nieuwe personenauto’s geregistreerd terwijl dat er vorig jaar nog 279.992 waren.

“Voornamelijk als gevolg van het wereldwijde tekort aan computerchips kampen veel autofabrikanten dit jaar met leveringsproblemen. Daarnaast zijn de (andere) gevolgen van de coronacrisis wereldwijd nog immer voelbaar in de autoindustrie,’’ schrijven RDC, Bovag en Rai Vereniging.

Top vijf

Zowel de merken- als de modellenlijst worden weer aangevoerd door Kia. De best verkochte auto blijft de Kia Niro met 1.056 stuks. Dat levert Kia ook de toppositie bij de merken op met 2.439 auto’s, wat een marktaandeel vertegenwoordigt van 10,1 procent. Volkswagen blijft tweede met 2.325 stuks en 9,6 procent marktaandeel. Het best verkochte model van VW is de Polo met 596 stuks. Peugeot, Toyota en Ford completeren de ranglijst bij de merken terwijl de Ford Focus, de Opel Corsa en de Peugeot 2008 de top vijf van de modellen vol maken.

Lees ook:
Hybride haalt diesel in op Europese automarkt