De totale vloot van het leasebedrijf nam met 2,4 procent toe naar 1,8 miljoen voertuigen. Daar zat echter wel een rem op door de vertraagde leveringen vanwege het chiptekort. Daardoor heeft LeasePlan op dit moment ook een record orderboek. Het inmiddels afgestoten CarNext verkocht in het kwartaal nog 58.200 voertuigen, bijna 13 procent minder dan een jaar eerder. Het Amsterdamse bedrijf zag verder de operationele kosten met bijna 14 procent toenemen naar 227 miljoen euro. Dat komt vooral door hoge investeringen in de digitale platforms met daar tegenover lagere corona-gerelateerde kosten.

Duurzaamheidsstrategie

“Onze recordresultaten tonen aan dat LeasePlan succesvol tevoorschijn is gekomen uit de pandemie en klaar is voor een nieuw tijdperk van versnelde groei, met private auto-abonnementen populairder dan ooit. De vlootgroei heeft een opwaartse trend laten zien in onze sleutelsegmenten terwijl het missen van kredietbetalingen minder was dan verwacht.’’ zegt CEO Tex Gunning. Hij voegt daar aan toe: “Hoewel we trots zijn op onze groei en financiële prestaties, zijn we van mening dat er geen bestaan zonder samenleven is. Daarom hebben we op de klimaatconferentie in Glasgow onze ambitieuze volgende-generatie duurzaamheidsstrategie Driving to Zero gelanceerd. Dat verbreedt onze focus van EV’s naar de volledige agenda van ESG (Economic, Social and Corporate Gouvernance – red).’’

Lees ook:
CarNext overgenomen door Constellation Automotive Group